ай-големият мигрантски лагер в Гърция на остров Лесбос беше частично

...
ай-големият мигрантски лагер в Гърция на остров Лесбос беше частично
Коментари Харесай

Пожар избухна в най-големия мигрантски лагер в Гърция

ай-големият мигрантски лагер в Гърция на остров Лесбос беше отчасти евакуиран рано тази заран откакто там избухна огромен пожар.

Почти целият лагер "Мория " на остров Лесбос е бил обзет от пожари, в това число е имало пламъци в маслинова горичка отвън стените на главното оборудване, където доста търсещи леговище спят на палатки, заяви фотограф на Агенция Франс Прес от мястото на събитието.

Бежанци и търсещи леговище са побегнали към пристанищния град Митилини, само че са блокирани от полицейски транспортни средства, добави фотографът.

Breaking: There is a major fire at Greece's migrant camp of Moria on the island of Lesbos. The camp holds over 12,000 people.
— PM Breaking News (@PMBreakingNews)
Пожарникарите обявиха по-рано, че към и вътре в лагера, който има потенциал за по-малко от 2800 души, само че е приел към 13 000 има "разпръснати пожари ".

"Stand by Me Lesvos " - група за поддръжка на бежанците, заяви в Tуитър, че е получила известия, че гръцките локални поданици на острова са блокирали пътя на бягащите от лагера "Мория " към близкото село.

"Целият лагер гори. Всичко гори. Хората бягат. Домовете им в "Мория " ги няма ", споделиха от организацията.

Fire breaks out at Greece's overcrowded Moria refugee camp
— Reuters (@Reuters)
Гръцката осведомителна организация ANA заяви, че пожарите са почнали след протест на лица, търсещи леговище, които трябвало да бъдат изолирани, откакто тестванията им за ковид се оказали позитивни след контакти с други инфектирани.

Лагерът отбелязва скок в броя на инфектираните с COVID-19, откогато рапортува за първия си случай предходната седмица, като досега има 35 доказани случая.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР