Axie Infinity, платформа за игри, използваща блокчейн технология, наскоро пусна

...
Axie Infinity, платформа за игри, използваща блокчейн технология, наскоро пусна
Коментари Харесай

Axie Infinity поскъпна, след като приложението бе включено в Apple App Store

Axie Infinity, платформа за игри, употребяваща блокчейн технология, неотдавна пусна нова мобилна игра, наречена Axie Infinity: Origins в App Store, което докара до доста нарастване на цената на нейния токен AXS.

Според публично изказване от 17 май стратегическата игра, основана на карти, има за цел да притегли повече консуматори към екосистемата на Axie Infinity и е налична за играчите гратис, като за начало не се дават NFT Axies.

Axie Infinity: Origins е налична в магазина на Гугъл Play от декември 2022 година Версията на играта за iOS употребява основания на Етериум блокчейн Ronin на Sky Mavis, което разрешава на играчите непосредствено да употребяват съвместими NFT в границите на приложението.

Забележително е, че това е първият случай, в който Apple разрешава потреблението на NFT в App Store, закупени от друго място.

Важно е обаче да се означи, че не всички функционалности на играта са налични във версията за iOS. Само рецептите за направа на Moonshard ще бъдат забележими и въпреки че играчите могат да печелят награди под формата на токени, тези награди няма да бъдат забележими във версията за iOS.

За да се насладят на цялостния набор от функционалности, потребителите би трябвало да играят на версията на играта за Android или за настолни компютри.

Axie Infinity: Origins в началото ще бъде налична в определени азиатски и латиноамерикански страни, като Аржентина, Колумбия, Перу и Малайзия, наред с други. Разработчикът има намерение да пусне играта за потребителите на iOS в целия свят, макар че съответната дата не е разкрита.

В резултат на известието цената на AXS се увеличи с 12.6% до $7.53, само че все още на писане на публикацията се върна назад до $7.40.

Все отново си коства да се означи, че дълготрайните резултати на AXS не са толкоз впечатляващи. През последните 30 дни токенът означи спад от над 17% и загуби 64% от цената си за една година.

В съпоставяне с най-високата си стойност от $164.90 през ноември 2021 година, AXS сега е с над 90% под този връх

Освен това, както сочат данните  на “ “, при Axie Infinity се следи забележителен спад в броя на играчите. През последния месец “ ” (P2E) играта е имала по-малко от 400,000 играчи, което е внезапен спад по отношение на над 2 милиона играчи, които е имала сред септември 2021 година и май 2022 година

През този интервал размерът на търговията с NFT на Axie Infinity възлиза на $2.3 милиона в 139,784 транзакции, както се демонстрират от данните на CryptoSlam.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР