Авторката Милена Димитрова е синтезирала необикновен жанр, крайно приятен за

...
Авторката Милена Димитрова е синтезирала необикновен жанр, крайно приятен за
Коментари Харесай

Книга в нов жанр от днес по книжарниците – Проклятието на бялото сирене

Авторката Милена Димитрова е синтезирала невероятен род, извънредно прелестен за четене – миленизъм. Новата й книга „ Проклятието на бялото сирене “ (изд. Книгомания) се гълтам на дребни вкусни хапки, само че може да се изяде едновременно и цялата книга, от кора до кора. Както прочее поучава телевизионният водещ Ути Бъчваров:
Именно това ще ви препоръчам: да преяждате до насита с историите и рецептите в тази книга, поръсени със солидно възприятие за комизъм. Те са съвършен метод да забравите сложното ни всекидневие и да повярвате, че животът може да е апетитен и сит!
 Лео Бианки разказа живота си в книга Лео Бианки разказа живота си в книга
Готвач, пицар, занаятчия на пастата, телевизионна звезда, воин от „ Биг Брадър “, „ Мастър началник “, водещ на „ Жи...
Книгата е съвършен подарък и за дами, и за мъже, лека на тегло и подобаващ за всички сезони. Нейните 192 страници свързват една благоуханна цялостна с обич кухня с пътешествия по целия свят и обратно към историята. Стига се чак до зората на цивилизацията, когато приматите се изправили на два крайници и взели да заделят плодове и грудки, с цел да закусят на идната заран.
Наскоро авторката е опитвала чревца от гъска и дробчета от прилеп в град Чунцин, покрай Ухан в Китай, само че вие може да поглъщате четивото и без защитна маска. То е утвърдено от здравните управляващи и от органите на реда и идва до вас с рецензията на писателката Здравка Евтимова:
Интригуващи истории, изпълнени с комизъм и в същото време доста потребни. Написани с любов и топлина. Книгата е извор на усмивки, които ще огреят нашия утринен ден.
В петнайсетината описа пробвате трапистка бира, поливате салатата си с арганово олио, търкаляте се с мечките по пролетните ливади, вълнувате се и чак ви се доплаква от „ Проклятието на бялото сирене ”. Няма смешка, няма машинация! Никакви ментета! Прясна стока, и то на цената на спанака. Опита я и журналистът Георги Милков и очевидно му хареса:
От огромния гюм със модерна българска литературна саламура, парчето, което се извадили и държите в ръката си, е доста добре узряло, с чудесна конструкция и несравним мирис. Препоръчително четиво за хора, които държат на положителната гастрономия за душата. В „ Проклятието на бялото сирене ” ще установите, че храната има освен своя история и география, само че и характерна фонетика. Което прави тази книга още по-питателна.
 Южна Корея - страната на голфа, технологиите и най-бързия интернет в света Южна Корея - страната на голфа, технологиите и най-бързия интернет в света
Само преди няколко дни на българския пазар излезе завладяваща книга, която споделя за актуалния живот в Южна Корея. Все още тази дес...
Авторката е писала до момента на съществени тематики – за българите в чужбина, за историята на родните компютри, за парламентарната публицистика.Изведнъж – готварска книга, комична и с пътешествия! Пандемията очевидно визира разнообразни органи у индивида.
Милена Димитрова се е качвала на планината Фуджияма. Пила е чай с ескимоси в Аляска. Плавала е до Ушуайя, на света най-после, и е карала ски в Африка на 3265 м надморска височина. В шарж са я рисували на снежна писта, само че вместо с щеки – с вилица и нож.
Проявява изчерпателност освен към количествата, а и към изяществото на храната. Разглезена е с изтънчена кухня от дългогодишните си престои в Белгия и в Америка. Еднакво добра е и когато изходните артикули са яйца и сирене, и когато й попаднат стриди, миди или агнешко.
Книгата се предлага при анемия. Помага при махмурлук и за въздържатели. Приема се без лекарско наставление.
Професионално и в провокативен жанр са изпипани и илюстрациите на Людмил Веселинов. И от тях, както и от текстовете за мидите, рибата на краля, шоколада и другите неустоими десерти, идва вкус освен за ястие, а и за четене. Не закъснявайте да се насладите и да си оправите настроението, изключително в изключителната конюнктура!
 Енциклопедия показва разнообразието от култури по света Енциклопедия показва разнообразието от култури по света
Детската енциклопедия „ Народи и земи “ показва с увлекателни обстоятелства, фотоси, карти и текстове над 80 култури от целия свят. Т...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР