Авторитетното брюкселско издание ЕURACTIV съобщава днес за изключването на Петър

...
Авторитетното брюкселско издание ЕURACTIV съобщава днес за изключването на Петър
Коментари Харесай

И брюкселските медии притеснени от сечта в БСП

Авторитетното брюкселско издание ЕURACTIV оповестява през днешния ден за изключването на Петър Витанов от Българска социалистическа партия. Витанов, водачът на българските социалисти от групата на S&D в Европейския парламент, беше изключен в събота (11 февруари) от Българската социалистическа партия (БСП), което акцентира дълбоката рецесия на тази политическа мощ. Българска социалистическа партия организира конгрес в събота в София, белязан с " батални подиуми " сред последователи и критици на водача на партията Корнелия Нинова, написа изданието, представено от пресофиса на Петър Витанов. 

Витанов предложи конгресът да стартира с гласоподаване за преустановяване на пълномощията на Нинова като ръководител.

„ Докога непрестанно ще оправдаваме неуспехите си и с инфлацията, и с президента, и с вътрешната съпротива, и с машините за гласоподаване, и с акта „ Магнитски “. Докога ще отхвърляме да носим виновността ”, попита Витанов.
 
Помолен от изданието да изясни спора си с управлението на Българска социалистическа партия, Витанов сподели, че тези разлики са дефинирани в декларация от четири точки, призната от близо 300 опозиционно настроени социалисти в неделя.

„ Всяко друго мнение се цензурира или се глоби. Българска социалистическа партия се трансформира в псевдо-патриотическа и антиевропейска партия “, споделя още Витанов пред основаното в Брюксел издание.

„ Единствената причина, заради която бяхме изключени е, че искахме оставката на ръководителя на партията. Българска социалистическа партия се трансформира в антиевропейска партия.

Дори през вчерашния ден на конгреса се говореше за поддръжка на референдума на „ Възраждане “ против еврото. И освен. Българска социалистическа партия се трансформира в партия с двоен стандарт във връзка с корупцията.

Знаем, че даже поради подозрения за корупция преди бяха остракирани хора, а през днешния ден, когато имаме информация от стратегическия ни сътрудник Съединени американски щати, ние принуждаваме в отбрана на хората, упрекнати в корупция. Това са двойни стандарти, които съгласно не могат да бъдат признати добре от българските жители “, разяснява Витанов пред EURACTIV.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР