Авторитетният и обичан джаз изпълнител Михаил Йосифов ще представи младите

...
Авторитетният и обичан джаз изпълнител Михаил Йосифов ще представи младите
Коментари Харесай

Тромпетистът Мишо Йосифов представя младите надежди на българския джаз

Авторитетният и обичан джаз реализатор Михаил Йосифов ще показа младите очаквания на българския джаз в концерт от програмата на „ Европейски музикален фестивал “ и Sofia Jazz Peak. Виртуозният тромпетист, който от 2015 година управлява Биг Бенда към катедра „ Поп и джаз изкуство” на Националната музикална академия „ Проф. Панчо Владигеров”, ще бъде диригент и солист на концерта „ Младите в джаза “ на 14 юни от 20:00 ч. в Sofia Live Club. Талантливите ученици на академията са подготвили разнообразна стратегия, която обгръща необятен диапазон от стилове: от суинга на 30-те години на предишния век, през Каунт Бейзи, до актуалния фънк на Джо Завинул, Брекър Брадърс и Tower of Power. Сред пиесите са типичен заглавия като Corner Pocket, Nice Work If You Can Get It, Georgia on My Mind и други Като солисти в концерта ще се изявят младите вокалисти Велека Цанкова, Кирил Методиев, Димитър Крапчев и други Продажба на билети: на касата на „ Кантус Фирмус “ в зала „ България “ и онлайн на www.ticketsbg.com, както и на мястото на събитието 1 час преди концерта. „ Европейски музикален фестивал “ 2018 е част от Календара на културните събития на Столичната община, а съорганизатор е Министерството на културата на Р. България.
Биг Бендът на Музикалната академия съществува още от 70-те години на предишния век като образователен оркестър за студентите от джаз факултета. Негов основател и пръв диригент е Йонко Татаров, а през идващите десетилетия съставът е дирижиран от Томи Димчев и Ясен Обретенов. През 2015 година оркестърът е поверен на Михаил Йосифов, който се числи към най-успешните български реализатори на джаз музика. Под негово управление Биг Бендът на академията развива дейна концертна активност: взе участие в мюзикъла „ Кабаре” на сцената на Музикалния спектакъл в София, във фестивала „ A to JazZ “ 2017, а през февруари т. година показа независим концерт в Първо студио на БНР.
Освен виртуозен тромпетист, който към този момент съвсем 30 години не се разделя с инструмента си, Михаил Йосифов е също композитор, аранжор и основател за реализирането на разнообразни планове, измежду които и „ Брас Асоциация “. Той написа музика за филми и театрални постановки, както и за личната си групировка – „ Михаил Йосифов секстет “. Без подозрение, Мишо е от най-търсените музиканти в България, както за студийни записи, по този начин и за концертни участия, а от 2010 година той е учител в Националната музикална академия “Проф. Панчо Владигеров”.

„ Европейски музикален фестивал” е един от най-значимите музикални фестивали на столицата от последното десетилетие. Той се провежда по традиция с формалното партньорство и поддръжка на Министерството на Културата на Р. България и Столичната община. През годините в него са взели участие ярки имена от международните музикални подиуми като Джошуа Бел, Максим Венгеров, Найджъл Кенеди, Миша Майски, Пинкас Цукерман, отбор „ Кремерата Балтика”, „ Цукерман чембър плейърс”, Камерен оркестър „ Концертгебау”, Academy of St Martin in the Fields, Симфоничен оркестър на Москва „ Руска филхармония “ и други През 2015 година фестивалът получи Наградата на Столична община в област „ Музика “ за ярки достижения в региона на културата. През април 2017 фестивалът бе отличен за повторно със документ за качество от платформата „ Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа “ на Европейската фестивална асоциация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР