Авторитетната световна организация Международен съвет по зърното (International Grains Council

...
Авторитетната световна организация Международен съвет по зърното (International Grains Council
Коментари Харесай

Влошиха прогнозата за реколтата от пшеница в ЕС и Русия

Авторитетната международна организация Международен съвет по зърното (International Grains Council - IGC) утежни прогнозата си за реколтата от пшеница в Европейския съюз и Русия през новия маркетингов сезон 2018/19 година, който започва на 1 юли.

Същото направиха преди този момент и Министерството на земеделието на Съединени американски щати, COSERAL и водещата самостоятелна аналитична организация StrategieGrains, написа sinor.bg.

В отчета за положението на световния зърнен баланс, оповестен на 2 юли, IGC редуцира прогнозата си за производството на мека пшеница в Европейски Съюз през 2018/19 година съвсем с 2 млн. тона, спрямо данните отпреди един месец - от 140,2 млн. т на 138,4 млн. тона. А това е с 3,4 милиона тона под резултата от предходния сезон.

Влошената вероятност за европейското зърнопроизводство е на първо място разследване на неподходящите агрометеорологични условия във Франция и Германия. Ново значимо съкращаване на прогнозните данни виждаме и в съветския баланс.

Оценката за добива от пшеница в Русия през новия сезон е сведена до 70,9 млн. тона, което е с 3,6 млн. т по-малко по отношение на посоченото в майския отчет и с 14 млн. т под нивото на миналогодишното произвеждане.

Но за участниците в зърнената търговия, най-важният параметър е размерът на съветския експорт, а този индикатор е поправен най-вече в новата редакция на салдото. В съпоставяне с данните от месец май той е понижен от 37 млн. т до 33,7 млн. т или с 16 на 100 (6,5 млн. т) под рекордното нивото на предходния сезон. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР