Авторитетен медицински колеж в бедния нюйоркски квартал Бронкс отменя безсрочно

...
Авторитетен медицински колеж в бедния нюйоркски квартал Бронкс отменя безсрочно
Коментари Харесай

Колеж в Ню Йорк отменя учебните такси след дарение от $1 милиард

Авторитетен медицински лицей в бедния нюйоркски квартал Бронкс анулира безсрочно образователните такси за всички студенти, откакто е получил подаяние от един милиард $ от някогашна преподавателка, заяви Агенция Франс Прес.

Решението е оповестено пред стотици студенти, които са го посрещнали с бурни овации, крясъци и обятия, демонстрира видео, оповестено в мрежата Екс от университетската болница " Монтефиоре ", към която е медицинският лицей " Алберт Айнщайн ".

" Този исторически подарък - най-големият, юридически на здравно учебно заведение в страната, ще подсигурява, че нито един студент на " Айнщайн " в никакъв случай повече няма да би трябвало да заплаща такси за образование ", или 60 000 $ за образователна година, се споделя в известие за пресата на " Монтефиоре ".

Училището е в Бронкс, най-бедният квартал на мегаполиса с 8,5 млн. поданици, който има най-лошите здравни индикатори в щата Ню Йорк.

Дарението е направено от Рут Готесман, някогашен професор по педиатрия в учебното заведение и сегашен ръководител на неговия директорски съвет. На 93-годишна възраст тя е вдовица и наследница на финансиста от Уолстрийт Дейвид Готесман, непосредствен до Уорън Бъфет. 

Според колежа дарението ще " притегли надарени студенти с друг генезис, които в противоположен случай не биха могли да си разрешат да следват медицина ". " То ще даде опция на генерации здравни водачи да уголемяват границите на научните проучвания и грижите, без да се постанова да носят бремето на обременяващ заем ", добавя " Монтефиоре ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР