Авторите на видеото видеото “Това е България!” разпространиха позиция относно

...
Авторите на видеото видеото “Това е България!” разпространиха позиция относно
Коментари Харесай

Авторите на клипа “Това е България!”: Не сме копирали или преснимали кадри от други видеопродукти

Авторите на видеото видеото “Това е България!” разпространиха позиция по отношение на полемиките, че клипът е заимствуван от италианци.

Ето позицията на “Ди Индъстри”:

През последния ден стартира усилена полемика дали видеото “Това е България!”, създадено от “Ди Индъстри”, е копирано от италиански туристически клип.
Във връзка с това, създателите на клипа сме длъжни да заявим, че не сме копирали или преснимали фрагменти от задгранични или български видеопродукти. В процеса на основаване и осъществяване на идейната идея за клипа “Това е България!” сме проучили някои от най-хубавите видеоматериали, представящи разнообразни страни. Италианският клип по никакъв метод не е попадал в полезрението ни, а и главен принцип в работата ни е да не копираме различен авторски артикул.
В рамките на деня успяхме да намерим видеото, на което се приписват общи подиуми с нашите. Извън другия сюжет, другия дикторски текст (които преведохме и сме подготвени да предоставим на всички заинтригувани, дружно с нашия сценарий) и особеното времетраене (1:34 минути за италианското видео против близо три пъти повече за “Това е България!”), непредубеденият взор демонстрира следното:

1. Кадрите на италианските младежи имат друга концепция и обръщение от наличието на Бойко Кръстанов и Лорина Камбурова в нашия клип.
2. Сравнението сред фрагментите, които италианците пият вино, а нашите герои - ракия, е неточно. По тази логичност можем да кажем, че 95% от рекламите на алкохолни артикули и туристически дестинации си наподобяват и са взаимствани от посоченото видео. Същото важи и за фрагментите във трен. Интериорът на сходна локация няма по какъв начин да бъде постоянно друг, изключително като приказваме за снимачен сет на толкоз лимитирано пространство. Сюжетната линия постановяваше запознанството сред героите да се вплете при започване на пътешестване из красивите кътчета на България. Това бе мотив да покажем и живописната гара Ябълково, което бе измежду дискутираните с възложителя акценти.
3. Кадрите на Лорина Камбурова със сувенирна книга с българската писменост в региона на Царевец нямат общо с фрагмента, в който италианското момиче написа в бележник. Още повече, че този кадър не бе очакван авансово, а се стигна до него в хода на снимачния развой. Член на екипа ни закупи книгата непринудено, откакто я видя в региона на фотоси.
4. Процентно, “сходните” подиуми в двата клипа са пренебрежимо малко, с цел да можем да приказваме за прекопирване. И въпреки стилистиката да е присъща за сходен жанр рекламни клипове, нашият носи напълно друга концепция и обръщение от италианския.

Сравнение сред двата клипа не може да се прави и тъй като качеството на картината и приключения режисьорски артикул са в пъти по-добри от тези на италианското видео.
До момента клипът “Това е България!” се радва на необятна известност и високо утвърждение - както у нас, по този начин и в чужбина. Това, единствено по себе си, трансформира видеото в най-хубавия аудио-визуален артикул, представящ страната ни до момента.
Ние сме горди с работата си и бихме снимали още веднъж всеки кадър от “Това е България!” по същия метод, по който сме го създали. И не се тормозим от сравненията с клипа “Amo L’Italia”, защото имаме вяра, че нашият артикул е в пъти по-добър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР