Авторите на разработката от Швейцарския федерален технологичен институт в Лозана

...
Авторите на разработката от Швейцарския федерален технологичен институт в Лозана
Коментари Харесай

Изкуствен интелект ще насочва почистването на океана от пластмасови отпадъци

Авторите на създаването от Швейцарския федерален софтуерен институт в Лозана (EPFL) и университета Вагенинген в Нидерландия считат, че благодарение на изкуствения разсъдък (ИИ) почистващите кораби ще получават точни данни за местоположението и придвижването на нечистия сектор, написа swissinfo.ch.

Новият ИИ-детектор е анализирал сателитнти изображения, снимани от Sentinel 2 на Европейската галактическа организация (ESA) и сателитното съзвездие PlanetScope, което всеки ден може да снима цялата земна повърхнина. Това са терабайти данни, тъй че автоматизираното идентифициране на пластмасата благодарение на ИИ би повишило внезапно успеваемостта на работата по отстраняването на отпадъците, се споделя във вчерашно прессъобщение на EPFL.

Съпоставяйки ежеседмичните данни от Sentinel-2 и ежедневните на PlanetScope, ИИ-детекторът ще реализира непрестанен мониторинг на морското замърсяване с пластмаса. Особено потребна е съпоставката на фотоси на еднакъв сектор, снимани с няколко минути разлика от PlanetScope и Sentinel-21, споделят учените. Този двоен взор разкрива посоката и скоростта на придвижване на носените от...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР