Авторите на любимата поредица на хиляди български деца Приключенията на

...
Авторите на любимата поредица на хиляди български деца Приключенията на
Коментари Харесай

Излезе продължение на "Приключенията на мотовете"

Авторите на обичаната поредност на хиляди български деца " Приключенията на мотовете " ще зарадват читателите си с нова книга. Дългоочакваното продължение " Вълшебникът се смее финален " (изд. " Мармот " ) от Радостина Николова и Андрей Михов споделя за последната, решаваща борба сред мотовете и злите им братовчеди модовете, а илюстрациите още веднъж са дело на Мелина-Елина Бондокова, оповестиха от издателството.

Много години след последната им среща враждата сред двата пухкави рода съвсем е забравена, само че любознанието на порасналата принцеса Магу още веднъж става мотив легендата да подсети за себе си. Непредвидената интервенция на един малко неумел, само че добър по душа, магьосник трансформира проектите на враждуващи армии и изпраща предводителите им Мукс и Мрън на ненадейно странствуване. Дали неохотните приятели ще съумеят да загърбят разликите си и да се оправят с задачата си?

Мотовете се появиха на книжния пазар през 2013 година и бързо превзеха сърцата на читатели от всички възрасти. Малките пухкави същества живеят в дрешниците ни и са невидими за човешкото око, само че постоянно се грижат за нас – оказват помощ ни да сме щастливи, да прекарваме повече време с околните си, грижат се за природата и животните.

" Когато обсъждахме с Ради какво да се случва в четвъртата част на мотовете, и двамата искахме тя да е по-различна и по-вълнуваща. И не щеш ли един юнски следобяд, до момента в който чаках Ради да сготви чорба, ме навести вълшебникът. Разписах концепцията за цялата борба сред мотове и модове на няколко листа хартия, вместо на компютър, безусловно на един мирис. Но такива са вълшебниците – старомодни. Този е и малко непохватен, приказва единствено в рими и не го бива изключително в магията. Но пък по този начин отлично се вписа в пъстрота и чудноват свят на мотове и модове ", споделя Андрей Михов.

През 2014 година Радостина Николова и грижовните ѝ герои сграбчиха и първо място в категорията " Млади читатели " в първото издание на премията за най-хубава детска книга " Бисерче вълшебно ". След като през 2018 година книгите от поредицата " Приключенията на мотовете " бяха издадени в Китай и от тях бяха продадени над 50 000 екземпляра, при започване на 2020 година чакаме да се появят и първите играчки от поредицата.

 Радостина Николова и Андрей Михов
Радостина Николова и Андрей Михов

На 13 декември от 10 ч. в границите на културната стратегия на Софийския интернационален панаир на книгата издателство " Мармот " провежда " Голям (мар)Мотски куиз ", където феновете на поредицата ще могат да премерят сили и познания за света на мотовете и техните завършения.

Радостина Николова е създател на поредицата " Приключенията на мотовете ", независимата " Моите красиви рога ", картинната книга " Кико без крила " и романа " Шантавия до шия ". Радостина е троент притежател на премията " Бисерче вълшебно ", която се връчва след гласоподаване на деца в цяла България. Завършила е британска лингвистика и креативно писане в Софийския университет.

Андрей Михов е съосновател на издателство " Мармот " и съавтор на поредицата " Приключенията на мотовете ". Обича книги, които развиват въображението и въодушевяват за бели.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР