Автори: , и Усвояване на дивидентите от равенството на женитеТвърде

...
Автори: , и Усвояване на дивидентите от равенството на женитеТвърде
Коментари Харесай

Как да преодолеем различията между половете и да развием световната икономика

Автори:, и

Усвояване на дивидентите от равенството на дамите

Твърде доста дами са лишени от стопански благоприятни условия, което е освен незаслужено, само че и вреди на растежа и устойчивостта на всички. Знаем, че в страните с по-голямо неравноправие сред половете единствено превъзмогването на разликата в присъединяване на дамите в работната мощ може да усили икономическото произвеждане приблизително с.  Напредъкът обаче се реализира постепенно, а разтърсванията, като здравни и климатични бедствия, обществени безредици и войни, не престават да задълбочават неравенството сред половете, като директно засягат живота и препитанието на дамите или ги попречват да посещават учебно заведение и да работят.

 С други думи, дивидентът за дамите е дял за всички. Например, макар че пандемията върна обратно дамите на всички места, тя докара и до нововъведения в политиката. Няколко изключителни стратегии за подкрепяне при пандемия бяха ориентирани към дамите и включиха повече хора в мрежите за обществена сигурност. Това улеснява даването на целенасочена помощ за справяне с сегашния скок на цените на храните и горивата.

За политиците има потвърдени решения за предприемане на макроикономически дейности, съобразени с пола..

Първо, да се усилят вложенията в човешкия капитал на дамите. Печалбите от обезпечаването на еднакъв достъп на дамите до храна, опазване на здравето и обучение са изключително огромни в страните с нововъзникващи и разрастващи се стопански системи. Помислете за паричните прехвърляния, които оказват помощ на фамилиите да си разрешат най-необходимото в страни с по-слабо развити мрежи за обществена протекция.

В началото на пандемията Бразилия вкара програмата за парични преводи „ Спешна помощ “, която предоставяше двойно по-големи помощи на семействата, ръководени от дами. демонстрират, че без “Спешна помощ ” нивото на беднотия измежду тези семейства би се нараснало от 11 процента до над 30 процента, само че вместо това е спаднало до към 8 процента. А Египет неотдавна разшири паричната помощ за самотни майки с ниски приходи, като им оказа помощ да поддържат децата си здрави и в учебно заведение. В Того мобилните технологии помогнаха за ускорение на изключителната финансова помощ по време на пандемията, от която изключително се възползваха дамите.

Второто потвърдено работещо решение е да се даде опция на дамите да работят отвън дома или да стартират собствен бизнес. Реформи в данъчното облагане, обществените разноски, финансовата инфраструктура и регулациите, както и в пазарите на труда. Осигуряването на достъп до качествени и налични грижи за децата освобождава повече дами да работят, а също по този начин основава и директно работни места.

В разширението на обсега на универсалните грижи за деца е нараснало вероятността за претовареност на майките с 32 процентни пункта. В нововъзникващите и разрастващите се стопански системи достъпът до мобилни телефони и интернет отваря вратата към стопански благоприятни условия. Например, изследванията на МВФ демонстрират, че обичайното и цифровото финансиране спомагат за превъзмогване на разликите сред половете във връзка с достъпа до финансови услуги, в това число микрокредитиране – което води до по-ниско в приходите и по-висок.

Третата област е битката с предразсъдъците. От 190 изследвани страни, че дамите са равнопоставени по закон с мъжете единствено в 12 страни. дискриминирането, учредена на пола, в обществените институции коства на международната стопанска система 6 трилиона $. Но през последните години страните понижиха тези разноски посредством обществени и законодателни дейности, като да вземем за пример ограничение на браковете сред малолетни, криминализиране на домашното принуждение и увеличение на броя на дамите на изборни длъжности.

Четвърто, увеличението на представителството на дамите на управителни позиции също е от решаващо значение. демонстрира, че по-голямото наличие на дами във финансовите институции и при правенето на финансовата политика върви ръка за ръка с по-голяма финансова резистентност. А във фирмите и в бранш по-големият брой дами на управителни позиции  се свързват надлежно с по-добри резултати и доходност.

Стратегията на МВФ за тъждество сред половете

МВФ оказва поддръжка на своите членове при въвеждането и подобряването на политиките за тъждество сред половете в продължение на години. Неотдавна Изпълнителният съвет утвърди първата всеобхватна, с цел да помогне на нашите членове да приспособяват политиките за тъждество сред половете към своите неповторими условия.

В тактиката се признава, че макроикономическите и финансовите политики въздействат по друг метод на дамите и мъжете, въпреки и постоянно несъзнателно. Ние оказваме помощ на политиците да разпознават и поправят тези предубеждения, като прилагаме правилото на равенството сред половете в главните си действия – от постоянното наблюдаване на политиките в обособените страни до метода, по който създаваме и изпълняваме стратегии, и поддръжката за развиване на потенциала.

Подкрепихме увеличението на разноските за дамите в страните, участващи в нашите стратегии. Например разшири обсега на предучилищното обучение и усъвършенства сигурността на публичния превоз в границите на стратегия, подкрепена от МВФ, като по този метод оказа помощ на дамите да стигнат до работните си места. А, с поддръжката на стратегия на МВФ, започва самодейност за бюджетиране по пол — потреблението на фискални политики и институции за поощряване на равенството на дамите в другите държавни стратегии. Също по този начин определихме количествено изгодите за продуктивността от това, че повече девойки посещават гимназия в, както и в други страни.

С течение на времето макроикономическите и финансовите политики, съобразени с въпросите за пола, ще доведат до по-висок напредък, по-голяма икономическа непоклатимост и резистентност, както и до понижаване на неравенството в приходите — дял освен за дамите, само че и за всички.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР