Автори: Франк Воща, Златна Недева Зрелостниците в трескава подготовка да

...
Автори: Франк Воща, Златна Недева Зрелостниците в трескава подготовка да
Коментари Харесай

Абитуриентите: Пак ли на бал с маски?

Автори: Франк Воща, Златна Недева

Зрелостниците в трескава подготовка да честват като в положителните остарели времена, макар че пандемията още не е отшумяла

Месец май към този момент чука на вратата - изпълнен с предусещане за лято и с страстите на абитуриентските балове. Миналата година обаче поради пандемията проектите на зрелостниците бяха тотално комплицирани. Повечето от тях не получиха мечтаното изпращане, някои и останаха без бал. Тържествата въпреки всичко се организираха, само че с цялостен месец забавяне и при редица рестрикции. Въпреки че пандемията към момента не е отшумяла, по всичко проличава, че тази година тържества ще има, а трескавата подготовка за тях към този момент тече на цялостни обороти.

Гримът: Цветни спирали за смели дами

При най-хубавите пловдивски гримьорки часовете отдавана са резервирани. Ина Цанзова описа пред кореспондент на „ Марица “ за последните трендове при грима. „ Най-популярните нюанси за идния сезон пролет/лято и за абитуриентските балове изрично са пастелните, топли, основани от земята и слънцето цветове, измежду които най-актуално е оранжевото, както и розовите и кафявите му нюанси. Що се отнася до видовете грим - всичко е доста разнообразно. От една страна, следим безвременния опушен взор, минаваме през класическата и обичана очна линия, която се избира да бъде допустимо най-изчистена и доста черна, и стигаме до мощно блестящите очи за по-екстравагантните дами. С две думи - за всекиго по нещо “, споделя Ина.

Според нея общото при всичко това е, че тази година акцентът в грима изрично ще падне върху очите. Още едно значимо конкретизиране са веждите, които съгласно новите трендове следва да бъдат по-естествени, а не по този начин подчертани и изрисувани, както е било през последните години.

Гримьорката се стопира и на различен основен детайл от грима за абитуриентски бал - миглите. При тях от ден на ден се намесват цветните спирали и в случай че дамите са задоволително смели, могат да заложат на всевъзможни пъстри нюанси. „ Така несъмнено девойките ще създадат мощно усещане и няма по какъв начин да останат незабелязани “, твърди Ина.

Тя счита, че последният щрих, само че не по значимост, несъмнено е червилото. При него правилото е едно: да бъде продължително, тъй като „ маските не простят “. „ Като резюме мога да кажа, че абитуриентките постоянно се трансформират в „ трендсетъри “, по тази причина те би трябвало самоуверено да опитват. Формулата за съвършена визия е дамите да намерят салдото по едно и също време да са съвременни, само че и да се усещат удобно “, приключва Ина Цанзова.

Перлите и обеците с цирконий - шлагер измежду зрелостничките

Диана Милева от години съветва абитуриентките в един от най-предпочитаните бутици в Пловдив. Тя отбелязва, че и тази година перлите не отстъпват от първото място измежду желаните бижута.

„ Хубавото е, че тази наклонност ни разрешава да сме типичен стилни и съвременни по едно и също време. Колкото до размера - по-изчистените и дребни бижута несъмнено взимат превес. Когато става дума обаче за по-официален мотив като абитуриентски бал, може да заложите и на висящи обеци с перли, както и на гривни, които също ще са изключително настоящ аксесоар “, декларира Диана.

През предходната година всеобщо се е носило сребро, като това е било подбудено от традициите през високосните години. Впоследствие съчетанието му с перли се е трансформирало в шлагер. Все отново не всички бъдещи абитуриентки залагат на перли. Малките обеци по ухото с цирконий също е измежду желаните бижута. Според консултантката те са съвършено допълнение към една по-нежна и изчистена визия, тъй като са ненатрапчиви и в същото време доста красиви и блестящи.

„ Златото също отново се връща на мода и много млади дами залагат на него ", споделя Диана.

Диктатът на платинените гривни

Платинените гривни с талисмани не престават да диктуват модата при аксесоарите за ръка. Това твърди интернет търговец, който от години се занимава с продажбата на бижута. Според него тези гривни могат да се съчетават с всевъзможни тоалети, тъй като са дискретни. А и за дамите не е проблем да продължат да си носят гривната и след бала като всекидневно бижу. Много родители избират да подарят сходно украшение на своите дъщери, защото по-късно единствено надграждат с нови талисмани. Тези „ висулки “ се оферират в доста тематични вариации - зодиакални знаци, сърца, звездички. Често се случва съученички да си разменят талисмани, като знак на постоянно другарство.

Английската в новотела, Френската - в " Тримонциум "

По традиция най-елитните гимназии в Пловдив честват на едно и също място.

Английската постоянно резервира за 24 май в Гранд хотел Пловдив (новотела). Там са още Строителният и " Яворов ".

Математическата гимназия последните години избираше Виенския павилион на панаира, само че той все още не действа. Сега математиците ще се веселят в хотел „ Санкт Петербург “, а датата още веднъж е 24-ти.

Руската над 15 години избираше за празника на своите зрелостници хотел „ Марица “. Последния път традицията бе нарушена и за пръв път честваха в " Мавруда Сикрет Гардън ". Тази година те още веднъж се стопират на въпросното заведение.

При Френската гимназия статуквото се резервира и зрелостниците ще броят до 12 в " Тримонциум ", датата е 25 май.

Ден по-рано в зала „ Амбасадор “ Лиляната също ще отпразнуват своя бал.

DJ Майли: Вече всеки клас си има обичани части



DJ Майли към този момент 20 години забавлява зрелостниците в техния специфичен ден. Според него балът е от така наречен „ блиц участия “, при които гостите участват относително малко време.

„ Абитуриентите влизат в заведенията за хранене към 20 часа. Те през целия ден са подгрявали с родственици и другари и нямат потребност от доста акомодация. Към 23:30 към този момент се насочат към нощните заведения и по тази причина е значимо да изстреляме най-хитовите части “, споделя диджеят.

Той прави параленост с предходните випуски и открива големи разлики сред поколенията. Преди години зрелостниците са танцували на най-комерсиалните песни и дансингът е бил постоянно цялостен. Сега обстановката е по-различна - всяко учебно заведение, даже всеки клас си имат техни обичани части. Тази наклонност не тормози Майли, съгласно който формулата на съвършеното празненство е „ за всекиго по нещо “. „ Трябва да се удовлетворят всички стремежи. Разбира се, особено внимание се обръща и на учителите, тъй като балът е и техен празник “, споделя пловдивският диджей. Според него упоменатата максима важи за безусловно всички събития без значение от възрастта и аудиторията.

Русалки и принцеси на лов за рокли



През годините трендовете в абитуриентската мода доста се трансформираха, само че едно нещо остава същото - роклите за бала не са просто вечерно облекло, а цялостен обред.

Абитуриентките избират все по-елегантни тоалети за дипломирането си и от ден на ден впечатляват с хрумвания.Тазгодишните трендове при балните рокли включват тоалети с изчистен контур, V-образно деколте, което насочва погледа към талията и внимателно оформя бюста, както и безконечния гол тил. Абитуриентките най-често избират права кройка, А-линия, кройка - вид „ нимфа “ или вид “принцеса “. Платовете са разнородни - френска тафта, дантели с флорални претекстове или 3D цветя, платове с завладяващ и мистериозен френски тюл. По-смелите абитуриентки залагат на естествени пера, камъни и брокатените дантели. Също по този начин на мода са елегантните дълги рокли, за разлика от предни години, когато късите рокли бяха желан избор.

Според експертите в сектора властващи тази година са тъмните цветове -черно, тъмносиньо и лилаво. Различното е, че интерес буди сивият цвят. „ Това е нещо друго от предходни години. Преливащи нюанси на сивото, стигащи до черно. Също по този начин телесните нюанси, като бежово и бледорозово, са на мода “, споделя фешън съветник от една от водещите дизайнерски къщи в страната. Наблюдава се и наклонност най-актуалните рокли да са тези, носени и рекламирани от известни персони.

Модни консултанти споделят, че ловът за рокли почнал още от предишното лято. Причината съгласно тях е освен нетърпението от страна на абитуриентките, а и това, че тогава всеобщо имаше понижения по магазините и доста от девойките се възползваха.

Не липсва и терзание у зрелостниците, обвързвано с актуалната епидемиологична конюнктура. Много от тях са несигурни и се надяват баловете им да не бъдат анулирани. А някои към този момент си поръчват маски, които да са в звук с тоалета. Нещо като спомагателен аксесоар, маските са особено направени от същия плат като тоалета.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР