Авторът на поп фолк версията на песента Моя страна, моя

...
Авторът на поп фолк версията на песента Моя страна, моя
Коментари Харесай

Синът на Емил Димитров осъди изпълнителя на чалга версията на "Моя страна, моя България"

Авторът на поп фолк версията на песента " Моя страна, моя България " беше наказан, откакто синът на Емил Димитров заведе дело против него. Скандалът се развихри през август предходната година, когато Кристофър Галовски по прякор " Фараона " от Кнежа разгласява в обществените мрежи собствен кавър на песента с името " Моя страна, моя Германия ".

Тогава Кристофър описа в ефира на NOVA, че песента му е радикално друга и е употребил единствено една фраза от песента на Емил Димитров. Синът на обичания реализатор обаче заведе дело и по този начин се стигна до решението на Окръжния съд в Плевен, който постанови, че Галовски е нарушил авторското право. Той беше наказан да спре разпространяването на песента, да заплати обезщетение от 4000 лв. за породените неимуществени вреди и 1000 лв. за имуществени.

Решението ме удовлетворява. Съдът беше извънредно квалифициран с познаването на Закона за авторското право. Удовлетворен съм от реакцията на обществеността по този случай. Паричният иск е непълен и е единствено проформа. Надявам се с този резултат от делото - всеки да се замисли, преди да посегне на него, което не е негово. Особено, когато го пресъздава по този начин, че да звучи като гротеска. Това съобщи в ефира на NPVA „ Здравей, България " Емил Димитров - наследник.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР