Авторът на едно от най-жестоките убийства на територията на Пловдив,

...
Авторът на едно от най-жестоките убийства на територията на Пловдив,
Коментари Харесай

Миленко, убил жестоко жена си в Шекера, ще жали присъдата си

Авторът на едно от най-жестоките убийства на територията на Пловдив, през последните години, Миленко Ангелов ще апелира наложената му от Окръжен съд-Пловдив присъда. На 1 март тази години, той беше наказан на 20 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим. Освен тежкото наказване, магистратите отсъдиха да заплати по 75 000 лв. на майката и бащата на убитата си брачна половинка.

Престъплението е класифицирано като ликвидиране по изключително нечовечен и непосилен за жертване метод, до момента в който Миленко е бил на изпитателен период.

На 1 март, малко преди да чуе присъдата си, килърът се разкая, като сподели, че съжалява че се е стигнало дотук и изиска по-леко наказване, с цел да може да гледа децата си. През целия развой, той твърдеше, че не е желал да убива жена си.

В пледоариите си преди присъдата, отбраната на Миленко, в лицето на юрист Чингарова изиска, закононарушението да се преквалифицира като непредумишлено ликвидиране, със смекчаващи виновността условия за причинителя. Според нея, той не е целял да убие жертвата си, като и е нанесъл телесна щета, която при възможна лекарска интервенция е можело да не се окажа съдбовна за дамата. Предполага се, че същите претенции ще бъдат изложени и на обжалването пред по-горната инстанция.

След произнасянето на присъдата, Миленко се възмути от наложеното наказване, а майката на жена му отвърна, че му пожелава да изгние в пандиза.

Делото е планувано за понеделник в Апелативен съд-Пловдив.

Припомняме, че още при започване на процеса, Миленко не се призна за отговорен за жестокото ликвидиране и пожела процесът да се гледа по общия ред. Престъплението беше осъществено на 20 октомври 2020 година. Тогава, близки на жертвата се обадили на 112, а медиците пристигнали в дома на фамилията, където разкрили мъртва 39- годишната Сийка. След като забелязали следи от принуждение по тялото, чиновниците на спешна помощ алармирали полицията.

На 39-годишната жена били нанесени голям брой удари по тялото с ръце и крайници и тя умряла от пострадванията си по изключително непосилен за нея метод.

Миленко живеел с потърпевшата жена на фамилни начала в продължение на 20 години. Мъжът постоянно употребявал алкохол, след което упражнявал физическо принуждение над Сийка и всичките им 9 деца. По тази причина дамата се преместила да живее при майка си през 2019 година.

От Районен съд – Пловдив била издадена заповед за незабавна отбрана, която забранявала на Миленко да приближава жилището й, местата, които посещава, както и да упражнява физическото и психическото принуждение по отношение на нея. След известно време обаче потърпевшата още веднъж се върнала да живее при него и децата им.

В деня на убийството още сутринта Миленко почнал да пие и да бие жена си. През деня той неведнъж й нанесъл побой, като я удрял с юмруци и ритници по цялото тяло. Една от дъщерите им се пробвала да й помогне, само че Миленко не й разрешил. От побоя, траял няколко часа, дамата изпаднала в безсъзнание.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР