Авторът е геополитическият анализатор в Gavekal ResearchВисш служител, отговарящ за

...
Авторът е геополитическият анализатор в Gavekal ResearchВисш служител, отговарящ за
Коментари Харесай

Премахването на свръхкапацитета на EV в Китай няма да донесе малко облекчение на Европа

Авторът е геополитическият анализатор в Gavekal Research

Висш чиновник, отговарящ за индустриалната политика на Китай, неотдавна даде обещание да се заеме съществено с намаляването на остатъка потенциал в промишлеността за електрически транспортни средства в страната, като наподобява взе драговолно основна комерсиална тъжба от Европейски Съюз.

Блокът предишния октомври стартира антисубсидийно следствие на импортирани електрически автомобили от Китай. Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен даде обещание да отбрани европейската автомобилна промишленост против евтиния китайски експорт, движен от зареждания със дотации свръхкапацитет. Но в този момент Пекин се заема да оправи нещата, комерсиалното напрежение с Брюксел ще се разсее, несъмнено? Няма късмет.

Свръхкапацитетът е хронично страдалчество на китайската индустриална политика. Подобно на адаптивен вирус, той е сложен за елиминиране и изисква непрестанно угнетяване, което постоянно е под формата на оркестрирана от държавното управление консолидация на промишлеността. Лечението избива слаб...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР