Автор: Татяна Ваксберг, Свободна ЕвропаНяма нито една причина БНТ да

...
Автор: Татяна Ваксберг, Свободна ЕвропаНяма нито една причина БНТ да
Коментари Харесай

Свободна Европа: Защо ѝ е на БНТ да спира предаване, което е в нейна полза?

Автор: Татяна Ваксберг, " Свободна Европа "

Няма нито една причина Българска национална телевизия да смъква от уеб страницата си запис от някакво предаване. Още по-малко, когато става дума за предаването “Референдум ” от вторник вечер. То беше саботирано от водача на “Атака ” Волен Сидеров, чието държание докара до навлизането на жандармерия в студиото за пръв път в историята на малкия екран и до прекъсване на директното лъчение.

``
реклама

Водещата Добрина Чешмеджиева устоя сама на този напън, напомняйки на Сидеров, че публицистите не са негови подчинени. Днес медиите пишат със благосклонност за Българска национална телевизия, тъй като почтено е излязла от мъчно състояние.

Защо й е тогава на Българска национална телевизия да смъква от уеб страницата тъкмо предаването, което я показва в добра светлина?

Защо му е на генералния шеф да споделя в сряда сутринта, че и постоянното повтаряне на предаването няма да се допусне, като Българска национална телевизия е съгласна даже да бъде санкционирана за това?

Ако погледнем какво става в предаването минута по минута, ще забележим, че доста хора не подхващат никакви дейности в продължение на повече от половин час, до момента в който Волен Сидеров употребява гратис ефира. Реакцията идва единствено от водещата, само че тя не получава (веднага) поддръжка.

През този половин час водещата моли към останалите участници (те мълчат, след това упрекват нея в несправяне със ситуацията), към публиката (тя не реагира), към режисьорите на пулт (те не изключват микрофоните на Сидеров, тъй като по съглашението, погазено от него самия, му се поставят още минути ефирно присъствие), към защитата на Българска национална телевизия (тя закъснява, след това влиза в студиото на два пъти, само че не допира Сидеров и не го заговаря - той има имунитет).

Кой е по-силният при такава картина?

Вижте какво стана нощес в студиото на Българска национална телевизия по минути.

Минута 1.50:  Волен Сидеров влиза в студиото, където предаването е почнало.

3.50:  Пръв приказва представителят на “Воля ” Веселин Марешки.

4.00:  Втори приказва представителят на Вътрешна македонска революционна организация Юлиан Ангелов.

4.17:  Зрителите дочуват втори глас на фона на говорещия Ангелов.

4.22:  Водещата приканва Сидеров да не се намесва, до момента в който приказва различен.

4.23 - 9.57:  Сидеров и Ангелов приказват по едно и също време с водещата, която приканва за съблюдаване на регламента. През това време Сидеров най-малко 9 пъти е споделил, че Вътрешна македонска революционна организация и/или вицепремиерът Красимир Каракачанов са крадци. В отговор Ангелов го назовава измамник, жълт вестник, пристигнал да прави сеир, човек в положение на афект.

9.57:  Водещата моли да се изключат микрофоните на Сидеров, който продължава да приказва. Микрофонът е изключен.

11.00 - 18.30:  Микрофонът на Сидеров работи още веднъж. Става ясно, че причина за това е “неизразходваното ” време, което се поставя на Сидеров по съглашението на партиите с Българска национална телевизия. Вече приказват по едно и също време четирима души, присъединил се е и представителят на Движение за права и свободи Халил Летифов. Сидеров насочва минимум 16 обиди към трети лица и получава най-малко три обиди по собствен адрес. Водещата търси помощ от публиката. Представителят на НФСБ споделя, че дружно с представителката на Българска социалистическа партия може да си тръгнат.

18.30:  Времето на Сидеров е изтекло, микрофонът му е изключен и той е подканен да напусне студиото. Той не помръдва.

18.43:  Водещата търси помощ от “охраната на входа на постройката ” (жандармеристи).

19.23:  Охрана няма, водещата става, с цел да “изпрати ” Сидеров. Той не помръдва. Тя се връща на мястото си.

21.14:  Мъж от екипа на Българска национална телевизия смъква микрофона на Сидеров.

21.23:  Първи жандармерист влиза в студиото и доближава Сидеров.

21.31:  Представителят на НФСБ Стефан Иванов дефинира държанието на Сидеров като държание за механа.

22.26 - 26.42:  Представителките на Българска социалистическа партия и ГЕРБ съумяват да кажат няколко фрази за локалните избори. Сидеров е на масата, към него няма еднообразен.

26.42 - 39.29:  Едновременно приказват петима, добавил се е Веселин Марешки. Чуват се думите “ма ”, “крадец ”, “панаир ”, “пистолет ”, “цензура ”, “безобразия ”.

39.29:  Двама жандармеристи влизат в студиото и застават до Сидеров, без да го допират и заговарят.

40.50:  Юлиан Ангелов напуща ефира с аргумента, че Сидеров не е бил изпъден в точния момент. С него си потегля и публиката на Вътрешна македонска революционна организация.

41.20:  Марешки споделя, че изгонването е трябвало да стане от дълго време и че водещата е основала напрежение, обвинявайки единствено Сидеров.

41.22:  Двамата жандармеристи си потеглят, Сидеров е все по този начин в студиото с изключен микрофон.

41.45:  Водещата афишира, че всички са се съгласили предаването да прекъсне.

42.20 - 48.40  – Българска национална телевизия излъчва друга стратегия.

48.40 - 60.00  – От студиото отсъстват “Атака ” и Вътрешна македонска революционна организация, останалите участници споделят по няколко думи за локалните избори.

Край на предаването.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР