Автор: Николай Чапански, автор и водещ фолклорни предавания по Радио

...
Автор: Николай Чапански, автор и водещ фолклорни предавания по Радио
Коментари Харесай

Росица Пейчева: Бог ме ориса да дарявам радост

Автор: Николай Чапански, създател и водещ фолклорни излъчвания по Радио Пловдив,

Родопската певица издаде юбилеен диск за 30 години на сцена и направи ваучър с национални носии

Чаровната родопската певица Росица Пейчева означи 30 години на сцената с празненство, събрало другари, фенове и фамилията ѝ. Купонът се състоя в хотелски комплекс в село Лилково, а домакини бяха родопчани с огромни сърца - семейство Ангелина и Крум Мандурови. Те са огромни фенове на Росица Пейчева и не стопират да слушат песните ѝ. Певицата сбъдна и фантазията си да облече в достоверни носии родителите си Димитър и Черешка, децата и брачна половинка си Николай. Всички дружно направиха и фотосесия в живописното село.



„ Живот! Призвание! Работа!”, написа в персоналната си Facebook страница Росица Пейчева и по този начин поздрави многочислените си фенове с премиерата на новия си албум „ Заспало е челебийче “ - 30 години на сцена. Албумът съдържа 16 песни от разнообразни фолклорни области.

Творческият път на надарена родопска певица стартира през 1991 година, когато става част и от Виевската група. Преди това има доста изяви с татко си, който свири на акордеон и пее. Той е първият ѝ преподавател и с помощта на него е натрупала богат репертоар от родопски песни. От него е научила песента „ Борен, борен, зелен борен “ и в този момент е включена в новия албум.

Получила е особено позволение от известната странджанска певица Янка Рупкина да запише песните ѝ „ Станиното лице “ и „ Мари Марийко “, изпяла е пирински песни, а за тракийските „ Мама на Георги думаше “ и „ Бях пил вино, вино и ракия “ се е съветвала с доцент доктор Данка Цветкова от Музикалната академия.

Сега, заради наложените ограничавания в страната, не счита да прави огромен концерт и друга премиера на новия си албум.

" Скъпи мои фенове, към този момент 30 години споделям с Вас моето изкуство. Благодаря Ви, че не спряхте да вярвате в мен! Благославям всеки момент, споделен с Вас! Бог е бил добър, като ме е орисал да подарявам наслада и сътворявам положително въодушевление. Този албум е моят бездънен реверанс към всички Вас, които ме дарявате с усмивка, които ме топлите с обичта си и ми помагате да имам вяра в положителното! ", написа певицата на обложката на новия си албум.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР