Автор на сензационното продължение на световния бестселър „Космос“ от Карл

...
Автор на сензационното продължение на световния бестселър „Космос“ от Карл
Коментари Харесай

Посрещаме Космос: Възможни светове

Автор на сензационното продължение на международния бестселър „ Космос “ от Карл Сейгън е брачната половинка му Ан Друян. Изданието добавя новия сезон на именитото предаване, което е с премиера в края на март по National Geographic.

През 1980 година визионерите Карл Сейгън и Ан Друян основават план, който ще се трансформира в телевизионна емблема на 20 век и в безспорен феномен измежду книгите, отдадени на науката. Днес в библиотеките по света има повече от 40 милиона екземпляра от нея, а тъкмо 40 години по-късно Ан Друян показва нейното продължение – КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ.

Отново опирайки се на невероятната мощ на актуалната просвета, КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ е триумфално странствуване из предишното и сегашното на човечеството и чертае изпълнена с вяра картина на нашето бъдеще. Книгата е допълнение към едноименната продукция на National Geographic, с която най-обичаната научна поредност на планетата се завръща на телевизионния екран от 29 март.

Книгата съдържа непубликувани до момента материали и спиращи дъха фотографии. Разяснявайки и най-сложните модерни научни концепции, води читателя на далечно премеждие през времето и пространството – през 14 милиарда години галактическа еволюция към едно изумително бъдеще. Ан Друян ще ви срещне с не толкоз известни герои, чийто принос за науката обаче е скъп. Сред страниците ще откриете историята на незнаен талант, изпратил 50 години напред в бъдещето писмо, направлявало сполучливата задача на „ Аполо “ до Луната. И друга история за академик, осъществил контакт с антична форма на живот, която, сходно на нас, употребява символен език за другарство, или историята за едва известния академик, който даде на хората ключа към един от дълго време загубен свят. Преди повече от 200 години същият този човек разкри и логическа дупка в действителността, която към момента остава необяснена, макар всички старания на Айнщайн.

„ Надявам се, че КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ ще пробуди допустимо най-широка международна публика за съкровените търсения, които съставляват сърцевината на науката. Ще се срещнете с нови герои, които са били подготвени да жертват живота си, пред това да изрекат неистина или да застрашат бъдещето. “ – споделя Ан Друян. - „ КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ “ е една визия за бъдещето, която към момента бихме могли да реализираме, в случай че притежаваме мъдростта и волята да действаме съгласно това, което ни споделят учените. “



Ан Друян е креативен шеф на Проекта на НАСА за изпращане на известия в междузвездното пространство с апаратите „ Вояджър “ и програмен шеф на първата задача за пътешестване в далечния Космос с галактически транспортен съд със светлинни платна, изстреляна през 2005 година с съветска междуконтинентална балистична ракета. Двамата с починалия ѝ брачен партньор Карл Сейгън са съавтори на първата телевизионна поредност „ Космос. Лично пътешестване “, която печели премия „ Еми “ през 1980 година и премия „ Пийбоди “.

Автор е на още шест книги, станали бестселъри на „ Ню Йорк Таймс “. Тя е един от основателите и продуцентите на игралния филм на „ Уорнър Брос “ – „ Контакт “, с присъединяване на Джоди Фостър и режисиран от Робърт Земекис. Друян е основен изпълнителен продуцент, режисьор и съавтор на „ Космос: Пътешествие в пространството “, продуциран за FOX и National Geographic Channel, за която през 2014 година печели награди „ Пийбоди “, „ Еми “ и премията на Гилдията на продуцентите. Филмът с 13 номинации за „ Еми “ е гледан в 181 страни. Тя е изпълнителен продуцент, сценарист, режисьор и основател на „ Космос. Възможни светове “.

Астероидите „ Сейгън “ (2709) и „ Друян “ (4970) се движат в непрекъсната като венчална халка орбита към Слънцето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР