Автор: Мартин Петрушев за Гласове. Следвайте ни в По повод

...
Автор: Мартин Петрушев за Гласове. Следвайте ни в По повод
Коментари Харесай

България не може да избяга от православието и историческата си обвързаност с Русия. Всичко друго води до умъртвяването на страната ни

Автор: Мартин Петрушев за " Гласове ". Следвайте ни в
По мотив Трети март

Трети март е празник, който външноположената ни политическа класа гневно се пробва да умъртви с все по-широк набор от средства. За дигитално-финансовия комплекс, който се е пришил надълбоко към джоба на инсталирания ни политически „ хайлайф “, националният ни празник е прекомерно обичаен, прекомерно национално-консервативен и прекомерно проруски. С други думи, Трети март през днешния ден става жертва на либерално-корпоративния глобализъм.
Колкото повече време минава, толкоз по-очевидно става, че днешната изродена форма на демократичното, която кастрира физически и душевен децата и стремително ни ускорява към трансхуманния човек, е пагубна в средносрочен и дълготраен проект. Но това не е първият път, когато либерализмът се явява като спънка за нашата страна. Напоследък се уважавам повече в литературата и историята на съветския Златен век, където черно на бяло може да се види, че в случай че Русия се беше вслушала в тогавашните си либерали, България в никакъв случай нямаше да бъде освободена. А какъв брой пъти към този момент чух, че такива били времената и че по този начин и по този начин отнякъде са щели да ни освободят. Откъде тъкмо? Това е следващият презрян опит за изкривяване на историческите действителности и е чист образец за огледално отразяване на виновността, защото умерено може да се отбелязя с едно от оръжията на неолибералния мейнстрийм – думата „ опорка “. Че свободата щяла да ни пристигна от другаде, е точно изпразнена от наличие и глуповата опорка. Ако прочетат малко, тези, които го споделят, незабавно ще видят, че французите и британците са снабдявали Османската империя с оръжие, с цел да води война против Русия, тъкмо както през днешния ден се доставя Украйна.
Пиша този текст от Априлци. На няколко километра от мен през 1876 г. е вдигнато Новоселското въстание и тук се състои деветдневната отбрана на Новоселската република, която е разгромена с озлобление, сравнимо с Баташкото кръвопролитие. Избити са близо 200 индивида, измежду които деца и дами, сражавали се паралелно до мъжете. Тези хора са умрели в името на това, чието битие бюрократите от Брюксел през днешния ден се пробват да зачеркнат от учебниците ни по история. Преди два дни имаше изявление с професор Атанас Семов по БНР, в което той приказва за тези „ девет глътки независимост “ и острата потребност през днешния ден да се освободим от подправения глобализъм и пренаписването на историята ни.

Но западно-финансираният ни мейнстрийм оглушително мълчи за тази остра потребност. За него тя се явява като спънка. Той може да приказва единствено за битката на „ ощетените “ трансджендър радикалисти, до момента в който на заден декор Пижо и Пенда се продават в синьо-жълт цвят като израз на съпричастност към една от най-корумпираните страни в международната история. А едно малко, само че доста шумно и тежко финансирано ядро гордо се кичи с това обезобразяване на историческата ни памет. И се пъчи с него, както се пъчи с изкъртването на паметниците, на които е написана историята ни. Това тук, на Априлци, го няма. Местният радикален консерватизъм е доста по-способен да защищити децата ни от хищните извращения на световния паразит, който ни се постанова посредством корпоративно изплатената и ситуирана в Брюксел управническа клика.
Ако не съм първият, то сигурно бих се наредил в челните редици на искащите да отстранен чалгизацията и кичозното опошляване на национално-консервативните полезности. Но те са несравними с това, което идва от Брюксел под формата на медицински опити с децата ни, а към тях и финансовите репресии посредством купените от фон дер Лайен ваксини, поради които с безпардонна безочливост желаят да ни глобят, защото им изтичали периодите, а отхвърляме да купуваме нови. По подобен метод Брюксел ни натрапва „ избавителното “ жито на Украйна, до момента в който българските производители не могат да продадат своето. Всекидневно постъпват фотоси на създадените в България артикули от потребителската кошница, които се продават на доста по-ниски цени в чужбина. За сметка на това ни се оферират прогнили репички от Холандия или трийсетгодишно месо от Испания. Така наподобяват в чиста форма демократичните полезности на световния турбокапитализъм. Големият оглозгва дребния.
Консервативна България може да обича Европа и да се учи от огромните мислители на огромния консервативно-европейски дух. Но консервативна България не може да избяга от православието и историческата си обязаност с Русия. Всичко друго води до умъртвяването на страната ни, което в сегашния миг е съразмерно на въвличането ни във война с страната, която ни е освободила и поради която въобще можем да честваме Трети март до през днешния ден. Патологичната и тежко финансирана неистина за една допустима България, дефинитивно скъсала всички културно-исторически връзки с Русия, се подхранва от дребен финансиран кръг, окупирал стеснен радиус от центъра на София и насочен към физическата анулация на бъдещето на страната ни. Всеки диалог с човек отвън този радиус, незабавно дава ясна визия какъв брой е илюзорна постройката на медийната агитация, която тласка България към нейното самоизтребление. Федерализирането на Европа значи да зачеркнем страната, за която толкоз доста българи са изгубили живота си, да разпродадем земята си и да я предоставим за полигон на западния военно-промишлен комплекс за цели, които опонират на историческата ни съдба. Тук няма никаква реципрочност, а за Брюксел нашият Трети март се явява единствено досадна спънка, която попречва ускорения ни разпад.
Но този разпад не може да се състои, в случай че се завърнем към общността и запазим будно свещеното завещание на паметта.
Честит Трети март!
 
02 Март 2023856402 Март 20231229202 Март 2023678601 Март 2023697401 Март 2023444528 Фев 20232136КоментариБългария не може да избяга от православието и историческата си обязаност с Русия. Всичко друго води до умъртвяването на страната ни03 Март 2023 9:38ч.
Правилно или казано на малко - Кръв вода не става! Честит Национален Празник!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Лесовски03 Март 2023 9:58ч.
Подкрепям! За да го има Трети март умират знайни и незнайни българи, на Шипка и Шейново значителен е приноса на Българското опълчение, с героизма и жертвите измило " срама от челото " на цялостен един народ! Без Освободителната руско- турска война, в този момент може би щяхме да сме като кюрдите- има народ, няма страна. Честит народен празник на българската страна и на всички, които милеят за България!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Поклон към оставилите кости,над 45хил.03 Март 2023 11:11ч.
съветски войни за освобождението ни от турчулята.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Бай Тръмп03 Март 2023 11:28ч.
Абе по този начин е, но някои " българи " викат майната му на православието. Честит празник на всички българи!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати мсг03 Март 2023 23:55ч.
Този, който е споделил майната му на православието е полу-помак, полу-юдеин. Този урод не може да бъде пългарин.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Франк & Щайн04 Март 2023 0:07ч.
Тия, които смятат честването на Независимостта, на Съединениет или на Писмеността за по-значимо, в действителност моментно лицемерстват, тъй като нито един от изброените празници не им е изключително важен.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Честит празник Българи!03 Март 2023 9:45ч.
Вечна популярност на освободителката ни Русия!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Честит Празник03 Март 2023 10:05ч.
Настанало е " Време разделно ", когато се нуждаем от Ваятел, Скулптор, Лидер, който да изсече в летените души на Ел-итатата словата: “... О, неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не приказваш своя език? ", и история. Днес е фешън да не помним историята си, през днешния ден е фешън да низвергнем Духът, оня Дух, който до ден сегашен кара скрито Европа да се опасява от Величието на нашия народ и да ни цитира в апокрифите си - Богомилство, Тервел, победи над Велика Империя, Писменост, Робство, Страдание- Макгахан. Защото Словото българско е в нас, и ние сме в Словото, по този начин " “ в няколко дни скрито и бавно народът порасте на няколко века ”. Да помним и не забравяме, да противостоим на Тъмните Сили целящи да откраднат Бъдещето ни. Настанало е " Време Разделно ", чака ни Второ Освобождение! Камъкът чака словата си, те още веднъж ще бъдат изписани за бъдещите генерации, тъй като: " Не се гаси туй, що не гасне ". Честито Освобождение на България!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Петър Петров03 Март 2023 10:05ч.
Честит Национален Празник. Слава на България и Русия. Поздравявам Г-н Петрушев за превъзходната публикация.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Много тъкмо казано03 Март 2023 10:08ч.
Убеждавам се, че и в младото потомство българи има хора, които милеят за родината и народа си. Докато има такива хора, към момента има вяра за България.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЗИП03 Март 2023 10:13ч.
Всъщност доста елементарно може да скъсаме с Русия, както го направиха всички като се изключи Сърбия и Беларус. Нито имаме стопански връзки с тази страна, нито военни. Нека си живуркат в тайгата тези мизерници
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Кретен03 Март 2023 10:38ч.
И апаш на профила на ЗИП.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Оле Отвори Очички03 Март 2023 16:56ч.
КАКВА МЕРЗОСТ! Да откраднеш непознато име и да имаш наглоста да да приказваш кое е вярно и кое не! ПФУ! Това ви е на вас морала - да крадеш, да мамиш, да се държиш безочливо! Жалко. Ела на себе си дребосъче!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати тато03 Март 2023 10:18ч.
Честит Трети март! Вечна популярност на Русия и на всички изгубили живота си за свободата на БЪЛГАРИЯ!!!!!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати длагнест03 Март 2023 10:29ч.
При двата разновидността - загуба на Русия или преходен мир с несъмнено опазване на нацисткия режим в Киев, нас, българите, нашите сътрудници по НАТО и Европейски Съюз ще ни унищожат като народ с генетично оръжие, без значение дали политиците ни са били кротки и изпълнителни по отношение на Запада, или не чак толкоз. Така че ние нямаме никакъв различен избор, в случай че ще мрем, да умрем почтено, като възрожденци по дух и правилни на заветите на нашите национални революционери, както, несъмнено, и с Русия в сърцата си! Но въпреки всичко дано тези рептилоидни масони и корпоратократи да не разчитат на обичайните давност, бездейност или обезверение у нашия народ, тъй като будните души в тоя народ се молим на православния наш Господ Иисус Христос за успеха на Русия, която още веднъж ще подсигурява нашето национално пребъдване в грядущето!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Срамувам се03 Март 2023 12:08ч.
Аз също мисля, че най-малко би трябвало да мрем с достолепие. Така или другояче ще се мре. Поне да не е като червеи.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мира03 Март 2023 10:45ч.
Честит народен празник, българи! С признателност към съветските братя-освободители в името на съборното Православие! Благодаря на господин Петрушев за прелестната публикация! " Патологичната и тежко финансирана неистина " се придържа към известната от Зб. Бжежински сатанинска " теза " за Православието като най-големият зложелател на Запада/на Америка. Разложени от вътрешната страна политици настойчиво ни водят към крах.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати The Pied Piper03 Март 2023 10:56ч.
Други щяха да ни освободят?! Както освободиха арменците през 1915-та?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Оптимист(ка)03 Март 2023 11:08ч.
И през днешния ден йощ Балканът, щом стихия зафаща, спомня тоз ден плевел, шуми и препраща славата му дивна като някой ек от урва на урва и от век на век!.............. Честит празник, българи! Зная, сигурна съм, че в България същинските хора са доста повече от заблудените(заплатените).. Познавайки и помнейки нашето минало и всичко, през което сме минали през хилядолетията, ний ще продължим напред и ще бъде България! Много сме, които учим на това децата си!..Струва си!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Учител03 Март 2023 11:12ч.
Русия ми е близка по светоглед и метафизичен схващания за живота, културата и религията. Разбирам руснаците, филмите им, хумора им, отношението им към хората и света без,,превод,, - двуезичен или преносен. Нищо не мога и не желая да трансформира в тази си конфигурация - тя е естествена и се усещам добре с нея. Нямам потребност от от,,преминаване на други релси,, от леко претенциозно напъване, с цел да съм в синхрон със западния мироглед. Най-важното: ни минимум не ме е позор от това и зная, че 200% съм права...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати MarlboroMan03 Март 2023 11:16ч.
в Берлинския контракт има и нещо положително за българщината - неналичието на обща граница с росия. Иначе до момента москалите да са ни ликвидирали като нация...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати О, Шипка!03 Март 2023 11:29ч.
Ошибка си ти, съветска ошибка си, тъй като си срамотно непризнателен за освобождението си.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Тогава03 Март 2023 11:51ч.
Националния празник щеше да е деня на освобождението от нея.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Пешо03 Март 2023 14:15ч.
Глупак
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Leto03 Март 2023 14:32ч.
Няма потребност да се напъваш с откровени тролски простотии! Виж какъв брой те оплюха! И аз влизам в тази сметка...Олигофрен!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати FTR03 Март 2023 17:34ч.
/копирах това от различен коментар/ Руска експанзия ли? Половината Европа и част от Азия получиха своята държавност от Русия Финландският блогър шокира Фейсбук, когато разгласява тази публикация: Питате за резултатите от съветските „ експанзии “? Те са както следва: половината Европа и част от Азия получиха своята държавност от ръцете на тази съответна страна. Нека си напомним кои са: – Финландия през 1802 и 1918 година (до 1802 година в никакъв случай не е имала лична държава). – Латвия през 1918 година (до 1918 година в никакъв случай не е имала своя държава). – Естония през 1918 година (до 1918 година в никакъв случай не е имала своя държава). – Литва възвърне държавността през 1918 година също с помощта на Русия. – Полша възвръща страната благодарение на Русия два пъти, през 1918 и 1944 година Разделянето на Полша сред Съюз на съветските социалистически републики и Германия е единствено къс интервал! – Румъния се ражда вследствие на руско-турските войни и става суверенна по волята на Русия през 1877-1878 година – Молдова като страна се ражда вътре в Съюз на съветските социалистически републики. – България е освободена от потисничеството на Османската империя и възвръща независимостта си вследствие на успеха на съветските оръжия в Руско-турската война от 1877-1878 година, която има това за цел. В знак на признателност страната България взе участие в две международни войни като част от антируските обединения. Сега България е член на НАТО, а на нейна територия са ситуирани американски бази. След 1945 година на територията му няма нито един съветски боец … - Сърбия като суверенна страна също се роди вследствие на тази война. – Азербайджан като страна се оформя за първи път едвам като част от Съюз на съветските социалистически републики. – Армения беше физически непокътната и възродена като страна единствено като част от Съюз на съветските социалистически републики. – Грузия беше физически непокътната и възродена като страна с помощта на Руската империя – Туркменистан в никакъв случай не е имал държавност и я е формирал единствено като част от Съюз на съветските социалистически републики. – Киргизстан в никакъв случай не е имал държавност и я е формирал единствено като част от Съюз на съветските социалистически републики. – Казахстан в никакъв случай не е имал държавност и я е формирал единствено като част от Съюз на съветските социалистически републики. – Монголия в никакъв случай не е имала държавност и я е формирала единствено благодарение на Съюз на съветските социалистически републики. – Беларус и Украйна също получават държавност за първи път вследствие на Великата октомврийска гражданска война като част от републиките на Съюз на съветските социалистически републики. И едвам през 1991 година (също от Русия) получиха цялостната си самостоятелност. Също по този начин си коства да се обмисли ролята на Русия-СССР в раждането и образуването на такива страни като Китай, Виетнам, Северна Корея, Индия, Гърция (отвзета е от турците от Русия през 1821 г.), Алжир, Куба, Израел, Ангола, Мозамбик и други Това е толкоз странна „ експанзия “ исторически проявена от руснаците! Със забележителния принос на тази страна даже Швейцария реализира самостоятелност от Франция. Или по-скоро е направено с помощта на Суворов (преди 217 години) и от този момент Швейцария в никакъв случай (!) не е воювала; Също по този начин се организира: – Освобождението на Австрия от Третия райх през 1945 г.; – Освобождението на Чехословакия от Третия райх през 1945 г.; – Позицията на Екатерина II през 1780 година със основаването на Лигата за въоръжен неутралитет и действителната поддръжка на Северноамериканските Съединени щати в битката за тяхната самостоятелност от Англия. – два пъти през последните 2 века Русия дава самостоятелност на множеството европейски страни след унищожаването на Хитлер и Наполеон; – позицията на Сталин в договарянията със Съединени американски щати и Англия, която дава опция на Германия да резервира държавността след провалянето през 1945 г.; – позицията на Горбачов, която разреши повторното обединяване на двете Германия през 1990 година без непотребни проблеми; – Помощ на Съюз на съветските социалистически републики за Египет, след което съумява да оцелее и да затвърди независимостта си във войната с Израел, Англия и Франция през 1956-57 година – Намесата на Съюз на съветските социалистически републики през 1967 година, която спря войната сред Израел и Египет (всъщност избави арабите от проваляне в две войни през 1967-74 г.). – Решаващата роля на Съюза, който обезпечи завоюването на неговата самостоятелност от Ангола през 1975 година И най-после, главното. Именно Съюз на съветските социалистически републики след успеха във Втората международна война изигра основна роля за гарантиране на независимостта на множеството колонии в Западна Европа в процеса на световна деколонизация, стартиран от Съюза. Цялата история на Русия демонстрира, че тя е била поредна при всяко ръководство и система в отстояването на правилата на самостоятелност и самоопределяне на нациите и народите. Именно тя оказа помощ по всевъзможен вероятен метод да се сътвори многополюсен свят във всяка ера и когато и да е. За страдание, доста постоянно в това време тя жертва личните си ползи и в случай че политиката на майката Русия, най-малко за дребна част, би била сходна на английската, тогава половината свят щеше да бъде част от Руската имперска общественост на нациите, а съветският народ ще се къпе в разкош, като шейховете на Саудитска Арабия, за сметка на страни, страни и техните столици, освободени от други колонизатори. ЕТО ЗАЩО ПОЛОВИНА СВЯТ ДЪЛЖИ НА РУСИЯ НА КОВЧЕТА НА ЖИВОТА. И по тази причина всички сте толкоз отговорни пред тази велика страна!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Браво, пораства почтено потомство!03 Март 2023 11:39ч.
Слушайте и гледайте деликатно в Yutube това момче.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Тя Украйна избяга с цената03 Март 2023 11:48ч.
На хиляди жертви, Та България. Кат си отиде всичко родено след 1965 г
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Честит празник!03 Март 2023 13:09ч.
Бъдете горди, че сте българи. Никога против Русия.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ФЪРКАТИЧКО03 Март 2023 13:19ч.
Този празник е анахронизъм и ретроградна отживялост! Нашият празник би трябвало да бъде денят на демократична и демократична обединена Европа! Ние на първо място сме демократи и европейци, а след това българи!
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР