Автор: Мартин Петрушев за ГласовеПо повод Трети мартТрети март е

...
Автор: Мартин Петрушев за ГласовеПо повод Трети мартТрети март е
Коментари Харесай

България не може да избяга от православието и историческата си обвързаност с Русия. Всичко друго води до умъртвяването на страната ни

Автор: Мартин Петрушев за " Гласове "
По мотив Трети март

Трети март е празник, който външноположената ни политическа класа гневно се пробва да умъртви с все по-широк набор от средства. За дигитално-финансовия комплекс, който се е пришил надълбоко към джоба на инсталирания ни политически „ хайлайф “, националният ни празник е прекомерно обичаен, прекомерно национално-консервативен и прекомерно проруски. С други думи, Трети март през днешния ден става жертва на либерално-корпоративния глобализъм.
Колкото повече време минава, толкоз по-очевидно става, че днешната изродена форма на демократичното, която кастрира физически и душевен децата и стремително ни ускорява към трансхуманния човек, е пагубна в средносрочен и дълготраен проект. Но това не е първият път, когато либерализмът се явява като спънка за нашата страна. Напоследък се вчитам повече в литературата и историята на съветския Златен век, където черно на бяло може да се види, че в случай че Русия се беше вслушала в тогавашните си либерали, България в никакъв случай нямаше да бъде освободена. А какъв брой пъти към този момент чух, че такива били времената и че по този начин и по този начин отнякъде са щели да ни освободят. Откъде тъкмо? Това е следващият презрян опит за изкривяване на историческите действителности и е чист образец за огледално отразяване на виновността, защото умерено може да се отбелязя с едно от оръжията на неолибералния мейнстрийм – думата „ опорка “. Че свободата щяла да ни пристигна от другаде, е точно изпразна от наличие и глуповата опорка. Ако прочетат малко, тези, които го споделят, незабавно ще видят, че французите и британците са снабдявали Османската империя с оръжие, с цел да води война против Русия, тъкмо както през днешния ден се доставя Украйна.
Пиша този текст от Априлци. На няколко километра от мен през 1876-та година е вдигнато Новоселското въстание и тук се състои деветдневната отбрана на Новоселската република, която е разгромена с озлобление, сравнимо с Баташкото кръвопролитие. Избити са близо 200 индивида, измежду които деца и дами, сражавали се паралелно до мъжете. Тези хора са умрели в името на това, чието битие бюрократите от Брюксел през днешния ден се пробват да зачеркнат от учебниците ни по история. Преди два дни имаше изявление с професор Атанас Семов по БНР, в което той приказва за тези „ девет глътки независимост “ и острата потребност през днешния ден да се освободим от подправения глобализъм и пренаписването на историята ни.

Но западно-финансираният ни мейнстрийм оглушително мълчи за тази остра потребност. За него тя се явява като спънка. Той може да приказва единствено за битката на „ ощетените “ трансджендър радикалисти, до момента в който на заден декор Пижо и Пенда се продават в синьо-жълт цвят като израз на съпричастност към една от най-корумпираните страни в международната история. А едно малко, само че доста шумно и тежко финансирано ядро гордо се кичи с това обезобразяване на историческата ни памет. И се пъчи с него, както се пъчи с изкъртването на паметниците, на които е написана историята ни. Това тук, на Априлци, го няма. Местният радикален консерватизъм е доста по-способен да защищити децата ни от хищните извращения на световния паразит, който ни се постанова посредством корпоративно изплатената и ситуирана в Брюксел управническа клика.
Ако не съм първият, то сигурно бих се наредил в челните редици на искащите да отстранен чалгизацията и кичозното опошляване на национално-консервативните полезности. Но те са несравними с това, което идва от Брюксел под формата на медицински опити с децата ни, а към тях и финансовите репресии посредством купените от фон дер Лайен ваксини, поради които с безпардонна безочливост желаят да ни глобят, защото им изтичали периодите, а отхвърляме да купуваме нови. По подобен метод Брюксел ни натрапва „ избавителното “ жито на Украйна, до момента в който българските производители не могат да продадат своето. Всекидневно постъпват фотоси на създадените в България артикули от потребителската кошница, които се продават на доста по-ниски цени в чужбина. За сметка на това ни се оферират прогнили репички от Холандия или 30-сет годишно месо от Испания. Така наподобяват в чиста форма демократичните полезности на световния турбокапитализъм. Големият оглозгва дребния.
Консервативна България може да обича Европа и да се учи от огромните мислители на огромния консервативно-европейски дух. Но консервативна България не може да избяга от православието и историческата си обязаност с Русия. Всичко друго води до умъртвяването на страната ни, което в сегашния миг е съразмерно на въвличането ни във война с страната, която ни е освободила и поради която въобще можем да честваме Трети март до през днешния ден. Патологичната и тежко финансирана неистина за една допустима България, дефинитивно скъсала всички културно-исторически връзки с Русия, се подхранва от дребен финансиран кръг, окупирал стеснен радиус от центъра на София и насочен към физическата анулация на бъдещето на страната ни. Всеки диалог с човек отвън този радиус, незабавно дава ясна визия какъв брой е илюзорна постройката на медийната агитация, която тласка България към нейното самоизтребление. Федерализирането на Европа значи да зачеркнем страната, за която толкоз доста българи са изгубили живота си, да разпродадем земята си и да я предоставим за полигон на западния военно-промишлен комплекс за цели, които опонират на историческата ни съдба. Тук няма никаква реципрочност, а за Брюксел нашият Трети март се явява единствено като досадна спънка, която попречва ускорения ни разпад.
Но този разпад не може да се състои, в случай че се завърнем към общността и запазим будно свещеното завещание на паметта.
Честит Трети март!
 
02 Март 2023189002 Март 2023695228 Фев 2023546728 Фев 2023645927 Фев 2023503625 Фев 20237636КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани23 Фев 2023169828 Фев 202380226 Фев 2023788618 Фев 20231585
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР