Автор: Евгени Генов за ГласовеВоенният министър Тодор Тагарев опитал сондажи

...
Автор: Евгени Генов за ГласовеВоенният министър Тодор Тагарев опитал сондажи
Коментари Харесай

Тагарев търсил ходатайство в ГЕРБ, за да остане, а в армията нямат търпение да си ходи

Автор: Евгени Генов за " Гласове "

Военният министър Тодор Тагарев опитал сондажи в ГЕРБ с молба да остане на поста си след ротацията на кабинета, научи „ Гласове “ от осведомени със протичащото се в коридорите на сегашната власт. МО-шефът е пробвал почвата и опитал посредничество пред Борисов не непосредствено, а посредством народен представител, чието име ще спестим. „ Много и горещо е упорствал “, настояват отдадени. Дали това ще се случи, към момента не се знае. Новият боен министър да е остарелият е изключено, считат обаче множеството депутати от болшинството. Съвсем неотдавна водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че не знае какво работи военният министър. " Работата на министър Тагарев за мен се изчерпа - каквото и да напишат в този доклад, той работата не я е приключил. Това е неработещ министър, в този момент са му отговорни зам.-министрите, Министерство на вътрешните работи и всички останали, единствено той е на високи обороти. “, сподели Борисов и изиска оставката на Тагарев.

Съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски непосредствено пък прикани Тодор Тагарев да престане да се оправдава със заместниците си и като мъж да поеме отговорност. Нарече го „ Жалка панорама, упреква си заместник-министрите. Ходи напред - обратно, снима се единствено, нищо свършено за Украйна. Всичко, което е свършено за Украйна, го направи Народното събрание. Тагарев свърши една огромна нула. ", безапелационен бе Делян Пеевски. И като че ли, с цел да затвърди публичните подозрения, че не си оправдава министерската заплата, Тагарев отпътува за Катар. И то тъкмо по време на държавните празнувания за националния празник 3 март. „ Екскурзията “ бе маскирана като аудиенция по повод  осъществяване на Международно ревю за морска защита „ DIMDEX-2024 “ и на конференция за морска защита. А можеше ли Тагарев да не отиде в Доха, в случай че е същински родолюбец и българин, с цел да участва на празненствата за 3 март, още повече, че това бе първият му народен празник като министър? Ведомственият уебсайт на МО дефинира визитата като среща и я отрази напълно постно единствено с едно непретенциозно известие. Тагарев трябваше да прати в катарската столица някой от двамата си заместници, само че не го направи, тъй като тук щеше да стане очевидец на освиркванията му от военната аудитория на концерта в зала „ България “, както и от стотиците българи, пристигнали на тържествената гала по време на честванията на 3 март пред Руския монумент на Бунарджика в Пловдив.

Отива ли си режимът на Тагарев, се питат интензивно в армията тези дни? Мнозина от военните не крият, че се надяват на позитивна новина. Надежда им дават думите на Бойко Борисов, който предизвести Мария Габриел кои позиции да предоговаря в Министерски съвет, като в прав текст й уточни, че с петима министри, измежду които и Тагарев, в случай че останат, ако тя е министър председател, за няколко месеца ще я провалят.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР