Автор: Джуд Русо, Либерализацията на глобалния пазар и военната машина

...
Автор: Джуд Русо, Либерализацията на глобалния пазар и военната машина
Коментари Харесай

Световният капитал точи зъби за плодородната украинска земя, обнадежден от марионетката на Давос Зеленски

Автор: Джуд Русо,
Либерализацията на световния пазар и военната машина както нормално са щастливи креватни сътрудници.

Чуждестранните обвързаности както политически, по този начин и стопански, водят след себе си по-дълбоки и огромни зависимости. Това сигурно не е доста автентично просветление, само че идва на мозъка, до момента в който следим флирта на тинк танковете и обществото с концепцията за по-директна военна интервенция във войната сред Русия и Украйна и в Южния пасифик от една страна, и възбудата от опцията за разгръщане на външнотърговските връзки въпреки това. Когато една страна зависи от друга за икономическото си богатство – да кажем, полупроводниците – това включва и проблемите на сътрудниците ѝ. Не толкоз явен е казусът, когато жителите на една страна и бизнес ползите са вложени в непозната страна и това включва и проблемите на набелязаната страна.
Поредица от безподобни заглавия през май 2021 година предупреждаваше за ужасното близко бъдеще – „ Светът има ресурси от пшеница единствено за 10 седмици при война в Украйна “ е един характерен образец. Притеснението беше, че войната ще наруши реколтата и доставките на украински зърнени култури, които имат двуцифрен дял от международното произвеждане и 40% от доставките на пшеница в Световната хранителна стратегия. Изминаха 10 седмици и Черният кон и неговият ездач с везни в ръката не се появиха (Откр. 6:5). Украйна създаде здрава годишна продукция и доставките на зърно през Черно море продължиха без спиране, след съглашението от юли сред воюващите за отбрана на доставките.
Фалшивата хранителна рецесия, бързо забравена след подправената нуклеарна рецесия и подправената ракетна рецесия, въпреки всичко прикани към деликатно разглеждане на особеностите на селскостопанския бранш на Украйна. Черноземът или „ Black Earth “ – почва, която е толкоз плодородна, че за нея има черен пазар, покрива 3.4 милиона хектара от площта на Украйна, правейки я една от земеделско най-продуктивните страни в света. През 2001 година украинското държавно управление постанова мораториум за продажбата на земя, разширявайки рестриктивните мерки на регулаторния режим за земята от пост-съветската ера от 1993 година. Този мораториум забрани множеството прехвърляния на земевладение, принуждавайки агро бизнесите да работят с дълготрайни лизинги с държавното управление и частните земевладелци.

Ленд Матрикс, непартийна база данни за следене на прехвърлянето на правото на благосъстоятелност и на прилагане на земята, заяви през 2020 година, че почти 15 % от обработваемата земя се има или е наета от непознати – т.е., неукраински – структури. Четири от петте най-големи земевладелци в Украйна са холдингови компании, регистрирани в Западна Европа или Кипър, а петата, NCH Capital, е огромен американски вложител на частен капитал. Някои от тези холдингови компании са в последна сметка следени от украински жители, само че самото потребление на неукраински данъчни убежища акцентира безразличието на тези компании към украинските национални ползи.
Заем за равитие на стойност 15-20 милиарда $ от Международния валутен фонд, беше предопределен за промени, предвиждащи повдигане на мораториума за продажба на земя и основаването на отворен пазар за земята – промени, които биха повишили самостоятелната икономическа независимост, само че също по този начин биха разрешили всеобщата консолидация на земя, мечтана от агро бизнеса. Украинските политици със западен уклон се пробваха да анулират мораториума, само че не съумяха, поради опозицията на локалното население. (Законът за промяна от 2019 година включваше също и уговорка, забраняваща покупката на украинска земя от съветски жители и бизнеси, с цел да не остане прозападната ориентировка на законопроекта единствено като подтекст.) Проучване на публичното мнение в двете години, предшестващи референдума, откри, че по-малко от 20% от популацията поддържа тази поземлена промяна.
През март 2021 година разрешението за продажба на земя от и на украинци най-сетне мина, частично тъй като Ковид-ограниченията попречиха на всеобщите митинги против мярката. Този закон за поземлена промяна предвиждаше също и провеждането на народен референдум в необозримото бъдеще, който да дефинира дали задгранични компании ще имат правото да купуват украинска земя.
„ Без поддръжка от интернационалните организации, ние ще пропаднем в бездната на финансовия колапс “, сподели министър председателят Денис Шмихал тогава. В последна сметка Украйна си обезпечи заем от 8 милиарда $ от МВФ.
Обичайните обвинени утвърдиха дерегулацията. Атлантическият съвет разгласява апропо материал от Роман Лешченко, земеделския министър на Украйна, който поддържа закона и евентуалното му минаване на референдум за отваряне на земеделските земи за пазаруване от чужденци. Аруп Банерджи, шефът на Световната банка за Източна Европа, похвали основаването на пазар, само че съобщи, че украинската страна би трябвало да култивира капитални структури, с цел да разреши цялостното експлоатиране на новия финансов запас.
„ Това е извънреден факт, тази приватизация на земя, основаването на пазар на земята, в този мащаб – в никакъв случай не съм виждал това на никое място “, разяснява Фредерик Мусо, агро икономист и шеф по политиките на лявоориентирания Оукланд Институт, в отчет за украинската земеделска благосъстоятелност. Мусо акцентира обстоятелството, че Украйна към този момент разполага със постоянна селскостопанска инфраструктура, в добавка към извънредно продуктивната земя като тласък за устрема на западните ползи за облага от поземлената промяна.
Украинската поземлена промяна и западните ползи към нея би трябвало да бъдат ситуирани в подтекста на по-широките ползи към страната. Да вземем за образец компанията " Блек Рок " – дълготраен собственик на украинския държавен дълг – който се готви да вложи още пари във, и да вземе още пари от, страната. През ноември 2022 украинското министерство на стопанската система и " Блек Рок " подписаха меморандум за съгласие, в който се показва, че капиталовият исполин ще играе консултантска роля в следвоенното икономическо възобновяване на Украйна. Най-вероятно " Блек Рок " няма да е единственият състезател в областта на високите финанси с дял в следвоенна Украйна. Президентът Володимир Зеленски направи пред Световния стопански конгрес в Давос видеообръщение в сряда за набиране на поддръжка за напъните за възобновяване.
Украинското министерство на земеделието издаде меморандум през ноември предходната година, наблягайки, че продължителната поземлена промяна ще бъде значим съставен елемент във възобновяване след руско-украинската война.
Както казахме още първоначално, задграничните обвързаности се подхранват взаимно. Създаването на отворени, световни пазари служи за опрощение на повече интервенция и по-дълбоко набъркване в другояче незначителни събития. „ Отвореността “ дава нови полета за съревнование с вражески настроени съперници, а украинският пазар на земя дава обещание да не е по-различен. През 2013 година китайската Народна строителна корпорация на Шънджан – понастоящем глобен подизпълнител на китайското държавно управление, упрекната в нарушение на човешките права на етническите малцинства в западен Китай – взе участие в търг за три милиона хектара украинска обработваема земя, договорка, която влезе в новините с покъртителното заглавие „ Китай преди малко купи пет % от Украйна “.
Разбира се, Елизабет Броу, откривател от американския Институт по предприемачество, разгласява есе през юни 2022 година, в което изяснява по какъв начин договорката на Народната строителна корпорация на Шънджан е довела до нападателна позиция на Америка против Китай – доказателство за американската интервенция в Украйна. Броу неправилно пояснява обстоятелствата, описвайки договорката като покупка, вместо като дълготрайно наемане, само че още по-важно – тази договорка е отказана от хипотетичния украински партноьор на Народната строителна корпорация и наподобява не е имала продължение. Това обаче не омаловажава обстоятелството, че заплахата от „ победа “ на американските противници в пазарната конкуренция на западните ползи може и ще бъде употребена от интернационалната секта като покана за по-нататъшна интервенция в местата, където се намират тези пазари.
В 111 година прочие Хр. група римски предприемачи поддържат губещата идея в гражданската война на непокорното африканско кралство Нумидия, което по това време е техен клиент. По-късно са убити от партията на победилия крал Джугурта. Това отприщва публичния яд и Рим афишира война. Икономическата интервенция е предвестител и предлог за имперска интервенция. Едва след три години на война в американски жанр – промяна на генерали, безсмислени маневри в пустинята, сенаторски следствия – Джугурта е подложен на колене. Войните на Уолстрийт от дълго време съпътстват човечеството.
Когато американското държавно управление и външнополитическият естаблишмънт застават зад Украйна, те поддържат нормалните обвинени – изложба от световни играчи, търсещи стопански благоприятни условия в един обещаващ пазар. Световният капитал има учредения да разпорежда огромни очаквания на Украйна. Точно както държавното управление на Янукович беше марионетка на Москва, Зеленски още преди войната се появи като непринуден сътрудник на класата от Давос. Каузата на отбягване на безкрайни и все по-задълбочаващи се задгранични случки изисква повече хладни мозъци в Държавния департамент и в Пентагона. Тя изисква политика, която да ограничи способността на военната клика от Уолстрийт да взе участие преференциално в пазари, където американският народ неизбежно ще би трябвало да излезе в тяхна отбрана.
Източник: 
Превод за " Гласове ": Екатерина Грънчарова
 
 
 
 
 
27 Яну 202373127 Яну 2023190026 Яну 2023414524 Яну 2023187921 Яну 2023375320 Яну 20236751КоментариНяма да им се получи в Украйна22 Яну 2023 17:54ч.
Но може да компенсират в Добруджа. Нашите безродници единствено сигнал чакат.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Adolf H.24 Яну 2023 12:02ч.
Аве то и аз преди 85 години по какъв начин и се бех натопорчил на съветската земя, но цялата, че и казахстан и тн и нещо не ми се получи играта, а какви карти имах, че и от Съединени американски щати цялостна поддръжка.....нищо не есе знае, забавното следва!!!!! БЪЛГАРИЯ УЧАСТВА В УБИЙСТОВТО НА ХИЛЯДИ ХОРА И ДА съдебна експертиза ГОТВИ ЗА РЕПАРАЦИИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Стефан22 Яну 2023 18:07ч.
В Украйна обработваемата земя е 62 милиона хектара- една трета от обработваемата земя в Европа. От тях 17 милиона хектара към този момент са купени от фирмите на Съединени американски щати Cargill, Dupont и Monsanto.На тях ще се отглеждат ГМО култури. Натискът на Европа срещу Русия да спре ембаргото на украинско /реално американско/ зърно за бедните страни в Азия и Африка е неистина.Просто тези компании желаеха да си изнесат зърното. От 67 кораба с украинско зърно в Африка отидоха два, а другите бяха разтоварени в Зап.Европа. Основни акционери в тези компании са финансовите холдинги от Съединени американски щати Vanguard, Blackstone и Blackrock. В момента украински компании имат към 10% от земята. Има и други западни компании, които са купили земя в Украйна.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати 11223 Яну 2023 16:42ч.
Да прибавим и земята, взета под аренда за 50 години напред от китайците.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Yes23 Яну 2023 16:45ч.
По-точно е да се каже, че обработваемата земя на Украйна е 31 млн ха, а 17 млн ха, които са американска благосъстоятелност, вършат към 55%.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати паф22 Яну 2023 19:26ч.
тъкмо по този начин е, стефан! една трета от земята я разпродаде тоя зелен еврейски плъх, само че споко, русия ще си върне всичко, до сантиметър, янките да го дуууу-хат!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЗИП22 Яну 2023 19:56ч.
Докато точи зъби други Путин към този момент издаде закон за оземляване на съветски ветерани със заграбени украински земи.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Вашку да Гама от Гласове22 Яну 2023 22:26ч.
Множат се великите политико-географски открития на нашите дрогари-землемери със зелени премени. Току-що нашият дрогар Стефчук откри, че обработваемата земя на Украйна е по-голяма от цялата ѝ територия. Хвала на таквиз дрогари!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати логото23 Яну 2023 9:45ч.
Ще освинят земята с ГМО, както направиха с нашата Добруджа. После се чудим за какво ракът е всеобщ като чумата - хлябът и гречката (т.е. ежедневният насъщен) всеобщо са ГМО, и това е американски принос към вашето " избавление ". По плодовете им ще ги познаете!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Авесалом Каракьопеков23 Яну 2023 18:22ч.
Абе да продават, като има кой да купува. Само един съвет към купувачите: Гледайте да купувате на десния бряг на Днепър, да не стане след това " Олеле мале, що си купих фабрика на девети септември! "
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати То,.... не знам24 Яну 2023 0:41ч.
дали ще е безвредно, в случай че купят и на левия. Докато Путин е президент на Русия - да, безвредно е. Путин е мека Гана и неолиберал по убеждения и за него всичко обвързвано с бизнеса е с преимущество. Но в случай че в Русия пристигна на власт мъжага като Лукашенко, тогава към този момент така наречен " украински спор " ще свърши доста бързо. Все повече са мотивите за подозрения, че Путин всъщност играе на страната на международния западен хайлайф. Дано да греша!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати old_beggar26 Яну 2023 14:41ч.
Западът споделя: “Ние сме по-силни от вас, тъй че ще ни се подчинявате, по този начин ще го вършиме и това е всичко, тъй като ние по този начин взехме решение, това са нашите правила “. И някой в действителност се подчинява, приема тази координатна система или по този начин наречените „ правила “, навежда се, отстъпва. Само по този метод, посредством мощ, глобализацията се популяризира. Но някой не приема това, настоявайки - " ние сме суверенна страна ", според Устава на Организация на обединените нации и интернационалното право, само че в отговор незабавно се трансформира във зложелател на Запада, " неприятен човек ", с всички последствия.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023277011 Яну 2023174323 Яну 2023199526 Яну 2023156
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР