Автор: Андре Беркоф, радио СюдТрябва да спрем да се залъгваме.

...
Автор: Андре Беркоф, радио СюдТрябва да спрем да се залъгваме.
Коментари Харесай

Каролин Галактерос: Путин показа на целия свят, че може да се възпротиви на Запада

Автор: Андре Беркоф, радио " Сюд "
Трябва да спрем да се залъгваме. Играхме и губим, споделя Каролин Галактерос, политолог и полковник от оперативния запас на Френската войска, в изявление за Андре Беркоф и радио " Сюд ".


20 февруари 2023 година
- Предаването “Лице в лице ” в понеделник, 20 февруари, с Каролин Галактерос, геополитолог, лекар по политически науки, началник на мозъчния концерн GEOPRAGMA - Pôle français за реалистична геополитика. Тя е създател и на блога Bouger Les Lignes. Добър ден, Каролин Галактерос!
- Добър ден!

- Добър ден, полковник! Припомням, че Каролин Галактерос е полковник в оперативния запас на армията.
- Вече без пост.
- Без пост, само че и това ще стане, Каролин Галактерос. Вече няколко пъти ви посрещаме с огромно наслаждение в предаването и в радио “Сюд ”. И по този начин, Байдън, за който мислехме, че е в Полша, е на изненадващо посещаване в Киев при Володимир Зеленски. Той даде обещание, че ще даде оръжия и ще поддържа Украйна, колкото е належащо. На какво е израз това? Какво се обрисува, Каролин Галактерос?
- Това показва огромната възходяща паника в Съединени американски щати от развиването на войната. Това посещаване се показва като подтик и удостоверение на поддръжката за Украйна, само че в същото време военноначалниците, представителите на НАТО, европейските представители, всички осведомени хора добре знаят, че Западът просто няма средства, въоръжение, с цел да продължи да поддържа украинския ентусиазъм. В структурно отношение има такова противоречие сред силата на днешната съветска войска и метода, по който ескалираха войната, като доставяха оръжие на Украйна, че в последна сметка способстваха за възраждането и преструктурирането на съветската войска и това е една от сериозните съпътстващи последствия на този ангажимент.
- Какво съответно имате поради, когато казвате, че Западът няма средства? Те могат да произведат оръжия.
- Не могат да създават с нужния темп, с цел да извърнат военната двигателна сила. Честно казано, на украинците не им остава доста, те живеят на военни и стопански системи. Във всеки случай е ясно, открито е - генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг го сподели преди няколко дни -, че към този момент няма муниции. Нито муниции, нито снаряди по отношение на ритъма, темпото на войната, натрапен от съветската войска. Украйна не може да ги настигне, а още по-малко да обърне нещата, в случай че не бъдат вкарани западни сили.
- Да бъдат вкарани сили на НАТО?
- Да, само че знаем, че публично американците отхвърлят да изпратят жива мощ на терен, което не значи, че импровизирано няма такива: има доста поляци с украински униформи, има доста, които са мобилизирани и чакат в Полша. Това, от което се притеснявам и считам, че този интервал е извънредно рисков, е интервалът на отчаянието, моментът, в който тайната ще излезе нескрито и ще разберем, че са говорели нелепости на западното публично мнение: войната на усещанията доближава своите граници. И без значение дали ни се желае и дали ни харесва, войната на усещанията се сблъсква с войната на безсилие, която е изцяло действителна война…
- Със починали, ранени…
- И, апропо, Мосад удостовери, даде числа…
- Израелският Мосад?
- Да, израелският Мосад посредством посредничеството на турците, в един вестник на турската преса, даде цифри за загубите, които са цялостна диаметралност на това, което разправяха в телевизионните излъчвания и всички западни политически ръководители. Така че тук стигаме до края на магичната мисъл, досега, в който си споделяме “добре, помагахме, помагахме, помагахме, а какво вършим в този момент? ”. Този миг е рисков, тъй като американците имат вътрешнополитически залози, изключително неоконсерваторите, и е ясно, че те желаят това да продължи.
- Казвате, че поради медийно-политическия разказ сме живели с усещане за действителността, което е неистина? Подмяна на действителността?
- Абсолютно. Това е особено за безсилните - те живеят с фантазми, вместо да прегледат деликатно действителността и да си кажат, че отидохме прекомерно надалеч, че в този момент Русия се е заела и към този момент не може да направи друго, с изключение на да напредва. Би трябвало да се опомним. Това се пробвам да кажа, само че приказвам в пустиня, и все пак имаше преди няколко дни 50 хиляди германци в Мюнхен, за които не чухме във водещите френски медии, т.е. има хора, които…
- Осъзнават.
- И които би трябвало да бъдат запитани за мнението им. Защото когато виждаме насилственото зачисляване в армията - защото има доста огромен проблем с човешките запаси в украинската войска, изключително в този момент, когато частичната съветска готовност се уголемява, тъй като те схванаха, че Западът няма да спре ескалацията.
- Нали видяхте, че Западът приказва за “червени линии ”?
- Да, това в действителност е смешно.
- “Червената линия ” е това, което сподели НАТО: в случай че Китай изпрати оръжия на Русия, това е “червена линия ”.
- Това в действителност е изплашило Пекин! Като нашият президент, който сподели “не би трябвало да поваляме Русия ”…
- Не, той сподели “трябва да победим Русия, без да я смазваме ”!
- Смазваме, не поваляме. Но по какъв начин, по дяволите, можем да си представим да смажем Русия или да принудим Китай? Ние сме в голямо геополитическо разтърсване, тази война е една от сцените, само че междунардната действителност сега се трансформира изцяло, а на Запад като щраус сме си заровили главите в пясъка и безусловно желаеме да имаме вяра, че американският империализъм, западният империализъм може да продължи, че хегемонията ще се ускори и в случай че за тази цел би трябвало да водим политика на най-лошото, ще го създадем. Това няма да проработи и ще става все по-опасно, за Европа да не приказваме - тя е изоставена, в криза…
- Преди да приказваме за това голямо геополитическо разтърсване, по какъв начин си обяснявате, че всички европейски водачи, като се изключи унгареца Орбан и още двама-трима, не престават да упорстват “трябва, би трябвало, трябва… ”. Да напомним също, че има и съветска експанзия в Украйна. Нека не го забравяме.
- Разбира се, само че би трябвало да се разберем по кое време стартира тази война. Ясно е, че имаше нелегално, незаконно нахлуване, макар че руснаците се базират на член 51 на Организация на обединените нации за “отговорността за отбрана ”, въпреки всичко рускоезичните поданици бяха избивани от години. Разбира се, че има инвазия, това е несъмнено. Въпросът даже не е дали Путин е бил прав, а дали тази инвазия е отговор, т.е. проява на една съветска “червена линия ” против рисковото, отвратително за Русия военно придвижване на НАТО. Тоест, дали всичко стартира на 24 февруари, дали стартира през 2014 година, или през 2007 година в Мюнхен, или през 2004 година с Оранжевата гражданска война?
- Въпроси, които би трябвало да си зададем. Но по какъв начин си обяснявате, че европейските държавни управления, европейските ръководители и президенти, считат, че това не е проблем и всеки би трябвало да избере своя лагер?
- Защото живеем в манихейство, което ни разрешава да бъдем аутисти, душевен раздвоени, ние сме в непрестанен когнитивен дисонанс по отношение на действителността, по отношение на желателното…
- Не желаеме да забележим това, което ни разстройва.
- Не желаеме да забележим това, което ни разстройва, това, което ни заплашва, това, което изисква от нас да стартираме сами да разсъждаваме. Защото, в последна сметка, казусът на европейците, като се изключи двама-трима, е, че те към този момент нямат нито дарба, нито предпочитание да си кажат: “Добре, ние сме в Европа. Ние сме провлак на Евразия. Какво вършим? Какви желаеме да бъдем? Какво е нашето бъдеще? Искаме ли да се разделим освен с Русия, само че и с цяла Евразия? Каква е нашата роля? ”. Предпочитаме зависимостта, нагаждането и, в последна сметка, избираме подчинението. Това в действителност е по-просто, в случай че началникът не прави нелепости. Защото не Америка ще заплати за всичко това и не Америка заплаща стопански и обществено.
- Америка печели в този миг.
- Именно.
- Ще бъдем още веднъж дружно след дребна пауза. С Каролин Галактерос ще приказваме за международното геополитическо разтърсване.

- Казвате, че през днешния ден има огромно международно геополитическо разтърсване. В какво съответно се състои то?
- Първо, то не се е появило на 24 февруари, само че войната в Украйна и методът, по който реагира светът на този спор, форсира доста това разтърсване. Сътресението се състои в това, че западната надмощие - културна, политическа, икономическа, финансова, от всякакво естество - към този момент не е нито мечтана, нито търпима за останалия свят, който изплува преди двайсетина години към Китай, както и към една възраждаща се мощ като Русия. Има превръщане в света, тъй като към този момент има опция. По отношение на модела на тези сили - могат да ги назовават диктатури, демократури, демокрации…
- Каролин Галактерос, няма да споделям, че Западът е по-добър, само че в случай че моделът би трябвало да бъде китайска автокрация, диктатура…
- Това не е надалеч от нас. И това ще пристигна.
- Искам да кажа, че тази идея за Запада, Западът, който господства над всички - това завърши?
- Това завърши, не тъй като бъркаме или имаме право, това завърши, тъй като другите повече не желаят непрекъснатата вътрешна интервенция под предлог, че окуражаваме демокрацията и т.н…
- Ирак, Либия…
- Видяхме, че това води до касатрофа. Има десетки страни и това се вижда по украинския въпрос, във връзка с глобите, реакциите, има цялостен куп страни, които в този момент си споделят “има нещо против американската империя и нейния европейски придатък, така наречен Запад, има нещо друго, което предлага други благоприятни условия и явно Китай е отпред ”. Тоест, разказът въобще не е за народна власт, за човешки права, изобщо не е това въпросът. Борбата е икономическа и финансова. Това е въпросът за събарянето на $ като господстваща интернационална разменна монета, който позволяваше екстериториалност на американското право. Всичко това се разпада все по-методично и консолидирано към един различен полюс, към който има подрегиони. Има приспособяване на страните, от време на време по отношение на Запада, от време на време по отношение на този полюс според от тематиките. Това се назовава многополюсност на света. Виждаме го с БРИКС, само че има и Шанхайска организация за съдействие, евразийски организации за съдействие, за чието съществуваве във Франция даже не знаем, само че това е на вратата ни. (…) Те се пробват да се освободят оптимално от зависимостта си от $. (…) Това са страни, които към този момент не понасят западните уроци.
- Тоест, това може да докара до основаването на валута, съперничаща на $?
- Може би ще има. Ако погледнете финансовите придвижвания, всички те се пробват да се освободят оптимално от зависимостта си от $ и от американските укази. Извинете за тази съветска дума, говорейки за Америка.
- Според вас това ще се прояви в идващите месеци или години?
- Това към този момент е нещо огромно, за което не се приказва тук, а то продължава. И Индия, и Египет, всичко това е един огромен общ брой от страни, които към този момент не понасят западните уроци.
- Изигра ли роля блокирането на руснаците от SWIFT?
- Те издвадиха Русия от SWIFT и Русия направи собствен личен SWIFT. Това е въпрос на предпочитание. За следващ път споделям, че не давам оценки, просто следя. Правейки това, което направи, Владимир Путин пое опасности - това е политически рисково, стратегически съществено, в случай че войната продължи дълго, само че той сподели на целия свят, че е допустимо да се съпротивлява на американското всемогъщество.
- Но не е ли подготвена Америка, което сподели и наличието на Джо Байдън в Киев, да отиде прекомерно надалеч, с цел да отбрани $ и екстериториалността? И до каква степен могат да стигнат?
- Те живеят на заем от света от дълго време.
- Да, и това работеше.
- Да, до момента в който нямаше кой да им каже “вече не сте сами ”.
- Да, желанието за друга надмощие. Путин също може да бъде хегемоничен.
- Изобщо не считам, че съветският дух е хегемоничен.
- Поне за момента.
- Точно противоположното. Те желаят връщане към Хартата на Организация на обединените нации, а не свят по разпоредбите, каквато е новата американска мантра - към този момент няма интернационален ред, да преминем към свят по разпоредбите. Интересно кой постановява разпоредбите. Истинският въпрос е за структурата на света, дали одобряваме неговата многополюсност или не. Дали търсим баланс…
- Само една дума: по време на Студената война имаше двойна надмощие: Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати. По това време имаше двуполюсност и целият интервал на края на историята на господин Фукуяма, който познавате, също като мен, видяхме до какво докара. След това пристигна 11 септември и така нататък Днес вие питате дали Западът ще одобри многополюсния свят или не.
- Трябва да го одобри, в противоположен случай ние, европейците, умираме. Този магичен свят има граници. Това, че вие не го приемате, не значи, че това не съществува. Ще съществува макар вас. Трябва да разберем това и да преосмислим цялата си политика, въздействие, партньорства. Всичко това би трябвало да се деидеологизира.
- След тази дребна пауза с Каролин Галактерос ще бъдем със слушателите, които несъмнено имат доста неща да ни кажат.

- Продължаваме да приказваме с Каролин Галактерос за геополитическото разтърсване в света вследствие на войната сред Русия и Украйна и скоро ще включим въпросите на слушателите на радио “Сюд ”. Говорим за цифри, някои споделят, че това ще бъде война до последния украинец Имате ли, цифри, които не са манипулирани, Каролин Галактерос?
- Има цифри, които бяха показани напълно неотдавна, към 15 януари, от турската преса, като това са цифри, идващи от Мосад.
- Преди месец.
- Те приказват за 157 хиляди починали украинци…
- Войници?
- Да, бойци.
- А прочут ли е броят на руснаците?
- Броят на руснаците съгласно тези данни е към 18 000. Тоест, съотношението е 1:10, само че тъкмо противоположното на това, което разправят от една година, че съветската войска е на части, че ги обличат от “Декатлон ”, че към този момент нямат нищо горките, толкоз са жалки. Ние сме в делириум. Ако слушате телевизионните излъчвания, с цел да накарат популацията да се съгласи освен да не пуска парното, само че и да одобри това, което го чака стопански, което не е изключително ослепително, т.е. с цел да накарат хората да одобряват войната, им разправят нелепости.
- И това не е нещо ново, това е промиване на мозъка
- Тоест, числата са 1:10 в интерес на Русия във връзка с убитите и 1:7 или 1:8 що се отнася до ранените.
- И това са данни на Мосад, показани от турската преса?
- Точно по този начин. Може да закръглите, да намалите. Преди няколко дни една американска организация, сега забравих името ѝ, сподели, че убитите от съветска страна не са 18 000, а 14 000. И приключвам с нещо доста значимо, тъй като сме в цялостен делириум с тези закононарушения против човечеството, кланета, всеобщи изнасилвания от съветска страна - украинците, несъмнено, са ангели - макар че във всяка война има военни закононарушения, естествено…
- Разбира се, че има.
- Все отново би трябвало малко да се поуспокоим: Организация на обединените нации, Комисариатът за правата на индивида на Обединените народи, разгласява през февруари последната си равносметка, която оповестява за 7000 починали цивилни от една година насам, което е доста, и за 13 000 ранени цивилни.
- Говорим за европейските водачи, само че Америка, където свободата на изложение въпреки всичко е по-голяма - бих споделил, че Америка има доста качества, само че и доста дефекти, само че аз доста одобрявам Съединените щати, по-малко одобрявам някои аспекти на американската политика, само че да се върна към основното - въпреки всичко има независимост на изложение. Как става по този начин, че някои американски военни, някои американски водачи, от “патриотизъм ” ли, с цел да не нарушат единния фронт ли, не се надигат против това ръководство на войната?
- Първо, в действителност най-хубавите открити източници, най-малко за мен, за оценка на спора от военна позиция и в интерпретацията на дипломатическите въпроси също, са американски и английски. Мисля, че тук, във Франция, би било добре да се поинтересуват от всички тези хора, тъй като това са същински източници и те не са опровергани от обстоятелствата. Все отново допустимо е и там да се прояви магичното мислене. Защо някои американски военни? Малцина го направиха. Уесли Кларк се осмели при започване на 2000-те години и това му струваше скъпо. Ген. Мили, ръководителят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати, споделяше преди няколко месеца “трябва да се успокоим, Русия ще завоюва, разноските би трябвало да бъдат спрени и да преговаряме ”, споделиха му да си гледа отговорностите и преди три дни той се обърна на 180 градуса, като изясни, че Русия е изгубила стратегически, тактически, оперативно.
- И военно.
- Което не е правилно, цялата планета може да го види.
- Ще поживеем, ще забележим. Няма ли съгласно вас политик в Америка, заел позиция? Тръмп си мълчи за това.
- Тръмп си мълчи към този момент. Има една жена, знам, че ще ми кажат, че е ужасна, това е Тулси Габард…
- Красива жена, също така.
- Много красива жена, сенатор от Хаваите. Тя приказва намерено, споделя истината. Има и някои европейски депутати, като ирландката Клеър Дейли, които се осмеляват да приказват и то доста енергично.
- Сякаш по случайност са дами.
- Но системата е изцяло заключена. Само като видите какво стана с ген. Марк Мили, по какъв начин си промени мнението. Като Колин Пауъл с неговата епруветка. Това е смайващо!
- Пак дублирам, че Байдън е в Киев в този миг. Какво ще стане? Разговаряме с Каролин Галактерос, която е геополитолог, и с нашите слушатели.

- Нашите слушатели имат доста въпроси. Да стартираме с Шантал от Бастия. Добър ден, Шантал!
Шантал: - Добър ден, Андре! Добър ден, госпожа Галактерос! Много се веселя, тъй като я слушах и в събота в предаването L’heure libre. Бих желала да задам един въпрос на госпожа Галактерос: знае ли дали има хора от “Ислямска страна ” на страната на украинската войска?
Каролин Галактерос: - Гледах един-два минирепортажа, в които в действителност се виждат нашивки на “Ислямска страна ”. Няма да кажа нещо, в което не съм сигурна. Това, в което съм сигурна, е, че от украинска страна има избран брой така наречен интернационалните доброволци. Това е несъмнено. Откъде идват, каква е тяхната принадлежност, какъв е произходът им? Да, споделиха, че са извели избран брой бойци от “Ислямска страна ”, немного, и са ги завели ги завели на сирийската сцена. Когато споделям “завели ”, имам поради Запада.
- Включваме Марк от Бордо. Добър ден, Марк!
Марк: - Добър ден! Аз съм създател на цивилен колектив, тъй като считам, че нашите ръководители ни въвличат в развой на ескалация, който може да ни докара до международна война и просто не помниха да попитат жителите за мнението им. Ние сме хора с всевъзможни политически убеждения, не сме нито нито проруски, нито проукраински настроени. Наблюдаваме нещата от френска позиция и се опитваме да стартираме активност, към този момент имаме контактни групи с “жълтите жилетки ” и така нататък Все още не сме многочислени, няколко десетки деятели. Целта ни е Франция да направи това, което направи Жак Ширак през 2003 година, т.е. да заеме позиция за деескалация. Въпросът, който желая да задам на госпожа Галактерос, е счита.r, че в случай че ние реализираме този резултат, други европейски страни могат да последват образеца на Франция?
Каролин Галактерос: - О, да! Вие ми вдъхвате вяра! Много ми се желае да се срещна с вас. Очевидно е, че в случай че Франция има смелостта да направи крачка настрана и да каже “трябва да спрем в този момент, преди да отидем прекомерно надалеч ”. Това е огромният въпрос: до каква степен може да стигне всяка от страните, само че аз мисля на първо място за Запада, защото виждаме, че войната върви доста неприятно за Украйна и доста добре за руснаците. Да създадем крачка настрана значи да спрем неотложно! Тъй като не желаеха мнението на французите, защото не сме оповестили война, защото изясняват, че не сме съучастници във военните действия…
- Дори в Народното събрание нямаше полемика!
- Това е същинският въпрос: фактът, че приспиват популацията с агитация, а след това го карат да одобри ангажимент на НАТО, който освен е против директните му ползи, само че който евентуално е извънредно рисков. Защото последните изказвания на управлението на НАТО удостоверяват, че Китай и Русия са систематичните им врагове и че задачата на Алианса е да се опълчи на тази опасност.
- Да, Каролин, само че това е ангажимент, който може да се промени. Въпросът на Марк е за какво във  Франция, във френското държавно управление, няма нито един глас, който…
- Има няколко, само че не са в държавното управление.
- Те не са във властта. Но може ли да стартира деескалация? Какво съответно би трябвало да се направи?
- Конкретно стопираме доставките на оръжия, стопираме да споделяме на руснаците “не желаеме да ви смажем ”, тъй като това е смешно, не е сериозно; предлагаме мирна конференция, успокояваме играта. Това, което не схващат, което наподобява не могат да вдървен, имайки поради съотношението на военните сили, е, че колкото повече продължава това, толкоз по-ужасни ще бъдат за Украйна изискванията на мира. Много благо, че желаят да се бият до последния украинец и за демокрацията в Украйна, само че Украйна към този момент е на части и в едно спокойно съглашение тя ще се откаже от част от своята територия. Това е ясно, всички го знаят, даже американците го споделят! Не приказвам единствено за Крим. Така че би трябвало да спрат разноските, да проявят угриженост, която би трябвало да бъде обща за всички европейци и изключително за Франция, която въпреки всичко е непрекъснат член на Съвета за сигурност и нуклеарна мощ, и да възстановят основите на сигурността в Европа. Тоест, Украйна освен ще бъде сигурна в границите, които ще има, само че също така би трябвало да има взаимни гаранции. Това не може да продължава по този начин.
- В едно огромно съглашение може ли Украйна да бъде част от Европейския съюз?
- Може би, само че и това е нещо, което ще ни коства цяло положение. Но е явно, че НАТО е “червена линия ”. Това се знаеше - от 15 години приказват за това в Русия и го споделят на всички места, предлагаха 12 000 решения, с цел да не се стигне до такава степен. Така че би трябвало да спрем да се залъгваме. Играхме и губим. Това е.
- И не би трябвало да се стига до неподходящ поврат, който в този случай ще бъде нуклеарен.
- Може да бъде нуклеарен, може да бъде вкарване на сили на членките на НАТО, които няма да бъдат безусловно американски. Това е цялостна полуда. (…)
- Каролин Галактерос, оптимист или черноглед сте през днешния ден? Ще се успокоят ли нещата или това ще продължи още дълго време?
- Това ще продължи, до момента в който стане безусловно невероятно да се преструваме. И в този миг ще би трябвало да разчитаме на едно малко късче останал разсъдък в Белия дом и в Държавния департамент на Антъни Блинкен и на сдържаността и способността на всяка от двете страни, даже не приказвам за Украйна, тъй като Украйна е инструмент и Зеленски в един миг може би ще бъде изваден от играта, тъй като неговата екстремистка политика към този момент е потребна, само че в даден миг към този момент няма да бъде потребна и той ще бъде даже контрапродуктивен. Всяка от страните би трябвало да разбере, че би трябвало да разреши на другата да резервира достолепието си. Само тогава може да се реализира нещо и да се стабилизира обстановката. Според  мен въпреки всичко в интерес на това, което ще остане от Украйна, и по тази причина не би трябвало да се чака прекалено много.
- Да го приемем за лого. Благодаря, Каролин Галактерос!
Превод от френски: Галя Дачкова
Следвайте " Гласове " в
 
 
24 Фев 2023338823 Фев 2023487221 Фев 2023468819 Фев 2023718415 Фев 20231030415 Фев 20232278КоментариВърти сучи, споделя истина22 Фев 2023 19:06ч.
И " нежно " пропущат Минските споразумения и приказват за съветска експанзия. И нищо няма да ги бърка, в случай че пратят още някой да умира там, единствено да на са те.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати И полковник Галактерос подчертава22 Фев 2023 19:35ч.
нападателната роля на неоконите-щраусианци, които са в основата на разпалването на тази (и освен тази) война. И Блинкън е подобен, и В. Нюланд, и Дж. Съливан. Тази група фанатици считат, че са определени за " политически месии ", с цел да упражняват хегемонията си над света. Смятат, че истината би трябвало да бъде скривана от тълпата (т. е. от всички други). Одобряват методите на Хитлер (независимо от това, че са употребявани за изтребване точно на евреите). Политиците, изключително европейските, толкоз ли са обезумели, че одобряват всичко това?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ноевски О.22 Фев 2023 20:28ч.
Да безусловно са обезумели и индоктринирани от почитателите на Лео Щраус, които дефинират политиката на Съединени американски щати, а от там и на западните страни. А тази политика е на старозаветниците, чийто Бог им е заречен владичество над народите. Всъщност никой, с изключение на техните равини не им е обещавал такова нещо. Измишльотина. Войните и революциите са тяхно създание отново с тази цел. Дано народите най-сетне се разсънят проумеят този демоничен проект.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Да, Ноевски О. -22 Фев 2023 21:10ч.
Лео Щраус е имал обсесия, че е някакъв нов Мойсей Маймонид, " избавител ". Щраусианците бяха за малко изолирани от властта в Съединени американски щати, само че в този момент са с голямо въздействие върху администрацията на Байдън. Така че става въпрос даже не за ползите на Съединени американски щати, а за превратни показа на дребна група фанатици - и изумителното е, че политиците им се подчиняват.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати И още нещо -22 Фев 2023 21:21ч.
Фр. Фукуяма небрежно се причислява към тях. " Концепцията " му за " края на историята " (псевдохегелианска и съгласно мен поръчкова) е в духа на визиите им за международен ред под тяхна надмощие ( " демократична народна власт " е единствено маската на нов, световен тоталитаризъм).
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати логореята22 Фев 2023 19:36ч.
Умно приказва госпожата, и вярно. Обаче дискурсът в интерес на ескалацията едностранно и тоталитарно се поддържа от едни американски ястреби, изразяващи ползите на безгранично въобразените, немъчени пари във виртуала на фиктивното им самоовластяване. Няма по какъв начин да се спре всичкото това, с изключение на да бъдат накарани силово да се досетят, че магичното им мислене не се споделя, тъй като не е общозадължително.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Браво22 Фев 2023 19:49ч.
Много интелигентна жена! Яворе и Галя, благодаря ви от сърце!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Нешка Робева: От заран до вечер слушаме – Русия е агресор, Съединени американски щати и Европейски Съюз са нашите спасители. Дали?22 Фев 2023 19:51ч.
Не са! Те ще ни погубят. Вече го вършат.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати йосарян23 Фев 2023 11:50ч.
" Те ще ни погубят. Вече го вършат. " - що, те ли те набутаха в натю? те те насилват за доставки на горива и муниции за 404? те ли карат д.ебили всякакви, с поспорти от територията, да ги забъркват в скалъпени кални истории? какво още?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати йосарян23 Фев 2023 11:51ч.
p.s. с цел да съм явен: отговорността си е наша!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати @йосарян23 Фев 2023 12:39ч.
Според мен, ние нямахме избор за НАТО. Турция е в НАТО, а Русия разпусна Варшавския пакт. Да кажем, че нашата страна се намира на място, където не можем да оцелеем независимо, без мощен съдружник. В оня миг, единствената опция беше Съединени американски щати и НАТО, колкото и да не ми харесва.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Да, но23 Фев 2023 16:20ч.
ракетите ги нарязахме по искане на Турция, която сложи това като изискване, с цел да ни одобряват в НАТО. И ние, несъмнено, се съгласихме. Нали сме си умнички. Пуснахме и натовски самолети да навлизат във въздушното ни пространство, с цел да бомбардират Сърбия. Въобще - доста мотиви за бъдещи санкции и изкупуване на грехове ни се събраха отново. Но, този път ще е за последно. След това към този момент няма да има кого да санкционира Господ. Той към този момент се е отвърнал от нас и се е спрял на други.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Иво МОЧА-та22 Фев 2023 20:03ч.
Аз съм засегнат.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Виктория Любомирова22 Фев 2023 20:46ч.
Отдавна не бях чела толкоз свястно изявление! Спокойно, рационално и аргументирано!! Благодаря на Галя и Явор, че ни срещат с такива изключителни анализатори!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мимето22 Фев 2023 21:05ч.
Една империя може да бъде спряна и разгромена единствено от друга империя. Това е огромният мач в тази ситуация, жестоко казано.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Варварите империя ли са били23 Фев 2023 1:18ч.
когато са разгромили Римската империя? Не е по този начин, повода е казана в една фраза от кино лентата " Падането на Римската империя " от далечната 1964 година: " Кога умира една империя? Поради една огромна борба с друга империя? Не, когато жителите й спрат да имат вяра в нея. " Точно това се случва в този момент.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Е, има и други варианти23 Фев 2023 2:01ч.
Например, като ненадейно самодържецът се задави. Щото вкус, вкус, но неговото да лапне целия свят е прекомерно:) Видяхме го по какъв начин покашляше през по-голямата част, очевидно очевидно към този момент му проличава какъв брой му е мъчно да преглътне целия свят:))) А на елитът на Путин изобщо не им беше занимателно, прозяваха се, само че не бяха хванати и упрекнати за " задгранични сътрудници " за уронване репутацията на едноличния си водач, други си поспаха по време на бълнуванията на вожда им, който игра ролята и на дърта циганка, която кълне Запада. Лоялистите на Путьо кимаха в единодушие, даже спеейки ---> ( https://i.dailymail.co.uk/1s/2023/02/21/12/67915555-11775611-image-a-3_1676981155177.jpg ). Някои колкото да сдържаха досадата и се прозяваха ( https://i.dailymail.co.uk/1s/2023/02/21/13/67915553-11775611-Many_attendees_covered_their_mouths_to_yawn_and_none_looked_very-a-2_1676986738929.jpg ), та заразиха и други да се прозяват ( https://i.dailymail.co.uk/1s/2023/02/21/12/67915551-11775611-image-a-2_1676981152254.jpg ). Важното е, че никой не скочи от балкона на президиума " самоубит ", та броя остана същата, колкото влезнаха, толкоз излезнаха, по този начин де оцеляха... към този момент:)
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мимето23 Фев 2023 6:36ч.
Да поясня - имах поради, че Американската империя, изгнила тотално от вътрешната страна и отпред с сходство на император, си е намерила майстора. Може би обстановката още не е уздряла задоволително, само че в някакъв стадий този занаятчия ще бъде намерено подсилен от други такива.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати йосарян23 Фев 2023 9:23ч.
" Важното е, че никой не скочи от балкона на президиума " - гледай ти да не скочиш от прозореца, като един от вашите. че руснаците този път в действителност идат.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати В поста от 1:1823 Фев 2023 13:25ч.
и аз имах впредвид американската империя, тя е световна и по тази причина в международен мащаб вярата в нея и нейните полезности си отива, дружно с културата, филмите, спорта и прочие, на всички места е гнило и непоносимо. Освобождава се място в мисленето за новата просвета на " варварите ".
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Су-3522 Фев 2023 21:45ч.
Нито за секунда не съм се съмнявал, че Русия е изпитвала усложнения в тази война-СВО. Та те не са почнали още да се бият, нека и да не почват по този начин както те си знаят че майка ни жална на всички. Пак ще ви го кажа. Изкарахте мечката от бърлогата и след това няма да можете да я приберете каквото и да вършиме.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Sin22 Фев 2023 23:58ч.
Не знам каква империя е това щом и избиват бойците като прасета в Бахмут и Угледар.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Руската войска е формирана не от бойци, а от пандизчии и новобранци, които гинат като мухи на фронта23 Фев 2023 0:56ч.
https://t.me/concordgroup_official/493
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати йосарян23 Фев 2023 9:25ч.
" Не знам... " - че не знаеш, е ясно. най-малко да беше прочел изявлението.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Поклон!!!!!!!23 Фев 2023 1:36ч.
И това е. Запагдняк да е жив..., скъпо.....
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Капитан Блът23 Фев 2023 10:27ч.
Тръмп изиска срутване на оядената, корумпирана, олигархична, незаконна клика на демократите от власт и съд за Байдън, Блинкен, Нюланд като подстрекатели на войната, за милиардите долари изсипани в спора, без никаква изгода за американския поданик.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Поздравления за " Гласове "!23 Фев 2023 10:55ч.
Имало и мислещи на Запад! Дай боже да са повече!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати съветски " избавител " 23 Фев 2023 23:33ч.
да, турският вестник Hurseda Haber направил лист на загубите на РФ и Украйна по неизвестен източник на МОСАД и значи това било истината:-)Например руснаците съгласно същата газета били изгубили общо 23 самолета-та то единствено съветските самолети, свалени по простъпка от съветски " другарски огън " в първите дни ба войната и тези, паднали по " механически аргументи " и все в граничните региони с Украйна са повече(например тази седмица съветски СУ -25 паднал по " механически аргументи " в Белгородска област...след това излиза наяве, че се прибирал от бойна задача в Украйна, водачът катапултирал, само че умрял в болница поради " контузии, несъвместими с живота " -типичен случай на " механически аргументи ", нали? И не е от обстрел, по тази причина не се включва като свален:-) Англичаните са преброили по напълно самостоятелни източници към 130 съветски самолета изгубени до момента. Поне това е елементарно за доказване. Официално съветската страна преди няколко месеца е признала под 6000 убити свои бойци, отново по това време ББС имаха лист на 5700 имена на убити руснаци, разпознати по документи и останали на украинска територия. А тези, които са убити и са прибрани в РФ, или ранени, и по-късно умрели в болница, или просто изчезнали или неопознаваеми заради някакви остатъци, на които не се вършат ДНК за починалия? Съвсем явно надалеч над 18000(турската газета по неизвестен източник от МОСАД а той по още по анонимна Една Жена Каза)
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати thenewone24 Фев 2023 23:50ч.
" Англичаните са преброили по напълно самостоятелни източници към 130 съветски самолета " Англетата са ноо достоверни - като почнем със сирийския наблюдаващ от Гринуич и стигнем до хайли-лайклитата по Скрипалите.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани23 Фев 202399607 Фев 2023165920 Фев 2023366418 Фев 20231186
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР