Автор: Андре Беркоф, радио “СюдАлександра Анрион-Код, автор на книгата Les

...
Автор: Андре Беркоф, радио “СюдАлександра Анрион-Код, автор на книгата Les
Коментари Харесай

Александра Анрион-Код: Предупредиха ни, че всеки учен, усъмнил се в официалния разказ за Ковида, ще бъде “решително осъден”

Автор: Андре Беркоф, радио “Сюд ”

Александра Анрион-Код, създател на книгата " Les apprentis sorciers tout ce que l’on vous cache sur l’ARN messager ” (Чираци магьосници, всичко, което крият от вас за РНК пратеника), беше посетител в предаването на Андре Беркоф “Лице в лице ” по радио “Сюд ” на 9 март 2023 година

- Предаването “Лице в лице ” в четвъртък, 9 март, с Александра Анрион-Код, генетик и създател на книгата " Les apprentis sorciers tout ce que l’on vous cache sur l’ARN messager ”, издателство “Албен Мишел ”. Добър ден, Александра Анрион-Код!

- Добър ден!

- Александра Анрион-Код, към този момент сме ви посрещали с огромно наслаждение. А когато напуснете предаването, получавам телефонни позвънявания: “Но по какъв начин посрещаш Александра Анрион-Код?! Много добре знаеш, че тя е част от сектата на илюминатите, че е конспирационистка, че е това, че е онова… ”. Аз споделям: “Чуйте! Тя е генетик, академик, направила е избрани проучвания, написала е някои неща. Може да си “за ”, може да си “против ”, аз не съм способен да приказвам за това, само че по какъв начин да не посрещнеш човек, който има дисидентски възгледи за това, което се случи? ”. Изминаха три години от началото на така наречен пандемия. Виждаме, че разказите се сринаха и освен това много явно. Може би не всички, само че доста от тях. И по този начин, отвън въпроса дали човек е ваксър или антиваксър, полемиката не е за това, Александра Анрион-Код, бих желал да знам най-много, за какво направихте проучвания върху РНК пратеника? Защото сте академик и усетихте, че нещо не е наред, или просто тъй като това е част от работата ви?

- Започнах да работя върху РНК. Работех върху детските респираторни залобявания. По това време бях в болница “Трусо ”, където ръководех дребен екип и когато чух да се приказва за РНК, за новите измерения на РНК…

- Кога беше това?

- Преди повече от петнадесет години.

- Значи чухте за РНК пратеника.

- Не за РНК пратеника, за него знам през цялото време, тъй като това е инструмент за работа в генетиката, а по-скоро за това, което беше намерено за РНК. Трябва да знаете, че светът на РНК е експлодиращ свят, в който всеки ден се появяват нови членове на фамилията, със познания, които не стопират да ме удивляват ежедневно.

- Изобилстващ свят!

- Изобилстващ свят на взаимоотношения, на схващане къде се намира РНК в нашето генетично завещание и действие. Така че това е нещо фантастично. Това е биологията, фактът, че сме свързани с майката. Вземете едно растение, отрежете го, след това го поставете до други растения и вижте в какво ще се трансформира след няколко дни. Очевидно без корени то умира.

- Да се върнем към тази РНК.

- Нашият корен.

- Нашият корен, както казвате вие. Как реагирахте, когато в края на 2019-а - началото на 2020-а стартира да се приказва за тази пандемия, за това, че може да има милиони умряли?

- Като откривател, постоянно изпитвам любознание, постоянно сме като огромни деца. Дават ни куп кутии с разбъркани пъзели и вместо да си кажем “о, в никакъв случай няма да се оправим ”, сядаме доста превъзбудени да търсим, да изследваме! Чухме неща, които не се връзваха с това, което знаем.

- Какво видяхте?

- Първият неочакван детайл беше, че SARS-Cov2 е друг от всички коронавируси, които сме виждали преди този момент. Когато го анализирате, се питате какво е особеното. Различното е това, че той има ключ за влизане в човешките кафези.

- Другите нямат ли подобен ключ за влизане?

- Не и този жанр коронавируси. Вижда се, че той отлично се е вмъкнал на точното място сред два детайла протеин. Забелязвате логичност на човешки градеж и в действителност ви е мъчно да приемете описа, който ви постановат. За това бяхме научно предизвестени през март 2020 година, че всеки академик, който се опълчи или изрази подозрения по отношение на описа, че този вирус произлиза от панголин или прилеп, ще бъде упрекнат в доктрина на конспирацията и “решително наказан ” - употребявам техните думи - “strongly condemn ”.

- През март 2020-а?

- През март 2020-а в “Лансет ”, последван от “Сайънс ”.

- Които споделят тъкмо това?

- Очевидно когато сте академик и чуете, че ще бъдете “решително наказан ” от други учени, и когато видите това черно на бяло в “Лансет ” и “Сайънс ”, ще си помислите два пъти дали да имате нехармоничен глас. Трябваше да минат няколко месеца преди “Дейли мейл ” да разгласява една чудесна публикация, която посочваше, че 26 от 27-те създателя на “Лансет ” са имали спор на ползи, защото са били свързани с лабораторията в Ухан.

- Но кои са тези чираци магьосници?

- Зададох този въпрос на първия книжар, при който поръчах книгата си. Казах: “Кои са съгласно вас тези чираци магьосници, имайки поради това, което преживяхме през последните три години? ”. Той самичък се сети, че това явно са фармацевтичните компании.

- Но дали са по-скоро чираци, или са по-скоро магьосници?

- Приканвам хората да прочетат книгата, с цел да си дадат сметка. Много одобрявам това изречение в заключението, което принадлежи на ръководителката на отдела за ваксини на “Пфайзер ”, тя го написа в сп. “Нейчър ” през ноември 2022 година: “Ние управлявахме самолета, до момента в който към момента го строяхме ”.

- Значи това е споделила. Доста фрапиращо!

- Говорих за това с другари водачи, без да им споделям какъв е подтекстът. Те ми споделиха: “Това не е допустимо. Разбира се, тестват се самолети, чието създаване не е приключило, само че това постоянно приключва зле ”.

- Вие започнахте да изразявате определни подозрения, да говорите, като някои хора, които познаваме, те не са доста, само че са на всички места -  изрекоха мнението си във Франция, в Америка, в Англия, на всички места. Но по какъв начин преживяхте това, че считат, че сте изневерили на призванието си на генетик и че сте в някакъв делириум?

- Има две разнообразни равнища. Първото равнище, равнището на науката, въобще не ме плаши. Трябва да знаете, че в нашата среда, когато си академик, прекарваш времето си в опълчване на себеподобните. До такава степен, че когато, да вземем за пример, напишеш публикация, я изпращаш на съперниците, които я “разбиват ”.

- Това се прави редовно?

- Да, тъй като е здравословно да имаш такава борба. Защото обратно на това, в което желаят да повярваме от три години, никой не има истината! Нито аз, нито никой! Караха ни да повярваме, че има една истина, че това е имунизацията, която ще ни избави от всичко. Имаше изказвания на нашия президент, имаше изказвания на Байдън. “Не става дума за независимост или персонален избор, сподели той, а да отбраните себе си, както и тези към вас ”. Знаем, че в последна сметка тази ваксина не разреши нито вие да се отбраните, нито тези към вас. И по-късно прибавя: “Разпространението на пандемията може да бъде избегнато единствено посредством имунизация ”. Какво да ви кажа? Когато сме в доктрина като тази, е доста мъчно да се приказва за просвета. Какво се случи? Никой не говореше за просвета. Дебатите не се състояха. В  предаванията сте чули, че този или оня не е склонен, но…

- Нямаше същински спор.

- Целта не е да се атакуваме, а да забележим кое е общото, от което тръгваме дружно и малко по малко се появяват разликите сред нес.

Технологията на РНК пратеника в никакъв случай не е давала и най-малката ваксина, и най-малкото сполучливо лекарство.

- Винаги?

- Винаги. Аз изтъквам самия притежател на “Пфайзер ”, който разгласява това във “Вашингтон Пост ” през март 2022 година: “РНК технологията в никакъв случай не е давала и най-малкия артикул до през днешния ден, нито ваксина, нито никакво друго лекарство. Аз бях сюрпризиран, споделя той, когато учените ми подсказаха, че това е методът да продължа. Последвах инстинкта си, прибавя той, който ми споделяше това, което знаеше ”. Когато познаваш господин Бурла, явно инстинктът, който е могъл да последва, не е инстинкт за отбрана на човешкия тип, а инстинкт на предприемач. Не го обвинявам - той е доста добър предприемач.

Това е във връзка с научната борба, от която не се тревожа. В персонален проект е доста по-болезнено, тъй като станах обществена фигура. По принцип, когато  си откривател в INSERM (френският Национален институт по опазване на здравето и медицински проучвания - бел. пр.), не очакваш да станеш обществена персона, това не е нещо, което е в кръвта ти, най-малко не при мен. Не обичам да приказвам, обичам малко прегърбена да работя, да си виждам работата с допустимо минимум взаимоотношения. Така че това е първото равнище на страдалчество. Второто беше в действителност персонално с обстоятелството, че някои другари, като починалият проф. Аксел Кан към този момент не можеше даже да ми приказва. Това беше доста мъчително за мен, тъй като считам и даже му благодаря в тази книга за първите ми стъпки. Той ме обиди, охули, завлече ме в канавката, само че все пак остава индивидът, от който научих доста, тъй че постоянно ще му бъда признателна. В човек има разнообразни усеща и въпреки всичко страданието, подбудено от отхвърли на някои сътрудници да дискутират, е удивително.

- Преживяхте го на всички равнища?

- На всички равнища, на интернационално равнище. Винаги споделям, че съм доста горда с тези, които са в същия нехармоничен “лагер ” като моя, които в действителност имат смелостта да вървят против течението. Това значи да нямат себелюбие, дотам, че да бъдат хвърлени в калта, обиждани.

- Днес е март 2023 година, карантината беше тъкмо преди три години, имам поради първата карантина, локдаунът, за който говорихме доста. Днес споделят: “Да, правилно е, имунизацията не изключва заразяването, предаването ”. Може би имат право. Ние нямаме нито компетентността, нито знанията, с цел да отсъдим. Но въпреки всичко чуваме да споделят, че имунизацията предотвратява тежките случаи. При настоящето положение на знанията какъв въпрос би трябвало да си зададем ние, пациентите?

- Много! Задаването на въпроси подмладява (смях). Преди малко споменахте, че има разкази, които се срутват, тъй че добре виждаме, че бяхме потопени в боязън - всички генерации, взети дружно. Виждайки младежите, които към момента се разхождат по улицата с маски, напомням апропо, че са нужни 450 години, с цел да се разгради една маска - всички маски, които виждаме. Така че тези, които ми приказват за планетата и екология, да видят маската на върха на носа си. Казвам това апропо, само че в действителност ни потопиха в този боязън - бяха оповестени един милион публикации, тъй че по какъв начин може да избягате от страха? И боязън от какво? Страхът да умрем.

- Това, което е недопустимо, Александра, е, че желаят да ви попречат да говорите. Сблъсквал съм се с това в други сфери - в политическата сфера, във философската сфера, в журналистическата сфера и други: “Как можеш да посрещаш този човек?! Това не е допустимо! ”. Казвам им: “Давате ли си сметка какво говорите?! Това е човек, който не е умъртвил, не е изнасилил, не е клал, става дума за хрумвания. Това е свободата на словото! ”.

- Имам предпочитание да отида по-далеч. Не съм чувала доста мои сътрудници да имат такова неизменност като моето. Аз насочвам предизвикателство, който желае може да го поеме по същия метод, без да ми приписва неща, които не съм споделила, а това, което съм споделила до момента и да каже къде съм сбъркала. Може да съм сбъркала по някои точки и бих била щастлива да го призная. Но добре виждаме, че тези, които доста сгрешиха, не престават обстойно да приказват в телевизионните излъчвания. Това е още нещо, което не разбирам.

- Колкото повече бъркат, толкоз повече имат право да приказват.

- Абсолютно, като награда!

- Време е да включим слушателите. С нас е Мириам от Пертюиз. Добър ден, Мириам!

Мириам: - Добър ден! Бих желала да ви задам въпрос за вашите сътрудници генетици - дали отвън камерите има сътрудници, които са съгласни с това, което казвате?

- Александра, имали ли сте такива самопризнания?

Александра Анрион-Код: - Ще премълча имената, тъй като имаше сътрудници от INSERM (френският Национален институт по опазване на здравето и медицински изследвания), от CNRS (френският Национален център за научни изследвания), които се свързаха с мен, с цел да ми кажат “не желая името ми да бъде представено, само че изцяло те поддържам ” и така нататък Това постоянно ме окуражава и желая да кажа, че ги разбирам. В някакъв смисъл избирам да продължат да си мълчат, тъй като задачата не е безусловно да покажат на всички, че аз съм права, а най-много да защитим хората, имайки поради съществуващата настъпателност.

- Да продължат да си правят работата.

- Точно по този начин. На последващо място, тези, с които работя най-вече, само че по скоро на интернационално равнище. Отправям предизвикателство - който желае да ми покаже такава огромна и необятна готовност на научната и лекарска гилдия в модерната здравна история, каквато имаше през тези три години, подписана толкоз всеобщо - било с цел да бъдат изобличени ненаучните ограничения, декларацията от Грейт Барингтън, било по отношение на обстоятелството, че бяхме в невиждана здравна рецесия поради тази ваксина с РНК делегат, че внезапно се появяват нови болести, даже и да им е комплициран етикетът “рак ”, “менструални разстройства ”. Да, само че по какъв начин? Заради имунизацията. Имам вярата, че с тази книга ще се приказва и дискутира всичко това.

Превод от френски: Галя Дачкова

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР