Автопроизводители ще изградят общоевропейска мрежа от 400 станции за бързо

...
Автопроизводители ще изградят общоевропейска мрежа от 400 станции за бързо
Коментари Харесай

Мрежа от зарядни станции за електромобили изниква из цяла Европа

Автопроизводители ще изградят общоевропейска мрежа от 400 станции за бързо зареждане на електрически коли до 2020 година

Станциите ще бъдат издигнати от взаимно дружество, носещо името IONITY, в което вземат участие автомобилните колоси BMW, Daimler, Ford Motor и Volkswagen.

Новата тактика е от значително значение за по-широкото нахлуване на електрическите автомобили, защото неналичието на подобаваща инфраструктура попречва някои водачи да преминат към тях, отказвайки се от обичайните бензинови или дизелови модели.

Заплашени от главния си съперник - Tesla автомобилните колоси се сплотяват с общата цел електрическите автомобили да могат да изминат оптимално дълго разстояние, да презаредят батериите си на зарядната станция с висока мощ, а по-късно бързо да се върнат на пътя.

" Първата пан-европейска мрежа от зарядни станции с висока мощ играе основна роля за установяването на пазар за електрически коли ", сподели изпълнителният шеф на IONITY Михаел Хайек.

Станциите за бързо зареждане ще оферират и благоприятни условия за цифрово заплащане.

Компанията, чието седалище е в Мюнхен, ще пусне първите 20 зарядни станции до края на годината в Германия, Норвегия и Австрия. Те ще бъдат ситуирани на главните пътища през 120 км и ще работят взаимно с веригите Tank & Rast, Circle K и OMV.

Мрежата ще бъде разширена до 100 станции през 2018 година, като всяка от тях ще разреши на няколко лидера на разнообразни марки коли да зареждат своите коли по едно и също време.

Всяка точка за зареждане ще има потенциал от 350 kW и ще употребява съществуващия европейски стандарт, с цел да съкрати времето за зареждане в съпоставяне със съществуващите системи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР