Автономните автомобили, наред с роботиката и сигурността, ще тласкат навлизането

...
Коментари Харесай

LiDAR системите навлизат бързо с 3D и 4D технологии


Автономните коли, наред с роботиката и сигурността, ще тласкат навлизането на LiDAR технологията (снимка: CC0 Public Domain)

Пазарът на LiDAR технологии ще нарасне от 1,4 милиарда $ през 2023 година до 3,7 милиарда през 2028 година Това значи, че софтуерните решения на тази база ще се разпрострат с 19,4% междинен годишен ритъм на напредък в петте години до 2028 година, съгласно нов отчет на Markets and Markets.

Растежът на пазара се дължи на ускореното нахлуване на LiDAR системи в безпилотни транспортни средства и потреблението на радарната система в приложения за географски осведомителни системи (GIS). През прогнозния интервал се чака динамично нахлуване на LiDAR с 3D и 4D технологии, осигуряващи въздушни изследвания, ръководство на активи, Географска информационна система услуги, наземно изследване.

Точно наземните LiDAR съоръжения ще съставляват по-голямата част от пазара през целия планиран интервал. Въз основа на видовете съоръжения, пазарът на LiDAR е сегментиран главно на наземни LiDAR и въздушни LiDAR. Наземните уреди се разделят на мобилни и статични, до момента в който въздушните биват топографски и батиметрични.
още по темата
Масовото потребление на наземни LiDAR за крайни приложения като околна среда, метеорология, картографиране, ADAS и самостоятелни коли ще подтикват пазара в близко бъдеще.

От позиция на обсега на технологията, LiDAR системите с дребен обхват ще имат максимален дял през планувания интервал, защото те се употребяват необятно във въздушните и наземните приложения. Това касае приложението на радарната система в колите, сигурността и роботиката. Точно тези три области се радват на динамично развиване в последните години и наклонността ще продължи.

Така наречените „ крайни приложения “ ще имат най-голяма роля за развиването на пазара през планувания интервал. LiDAR е известен за екологични приложения за изследване и мониторинг на екологични запаси.

Системите за лазерно сканиране са подобаващи за наблюдаване на околната среда за задачите на картографиране на нездравословни излъчвания, ръководство на горите, ръководство на бреговата линия, моделиране на замърсяването, селско стопанство, вятърни паркове и точно горско стопанство.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР