Автономни автобуси ще се появят по някои пътища в Сингапур

...
Автономни автобуси ще се появят по някои пътища в Сингапур
Коментари Харесай

Сингапур пуска автобуси без шофьори по пътищата си

Автономни рейсове ще се появят по някои пътища в Сингапур от 2022 година като част от проектите за възстановяване на подвижността в града-държава, съобщи БГНЕС.

Местните управляващи до момента избягваха всеобщите тапи, които задушават други азиатски градове като Манила и Джакарта, като постановиха пътни такси и направиха притежанието на кола извънредно скъпо. Сега те възнамеряват да вкарат технологията за самоуправление, с цел да подобрят в допълнение метода, по който хората се придвижват.

" Новите рейсове доста ще подобрят достъпността и свързаността на системата за публичен превоз, изключително за възрастните фамилии с дребни деца и по-малко мобилните хора ", сподели заяви министърът на превоза Кау Бун Ван при откриването на тестов център за самостоятелни транспортни средства.

Той сподели, че Сингапур ще изиска помощ от промишлеността и изследователските институции за това, което е належащо за осъществяването на плана. Около 10 локални и задгранични компании сега са в страната, с цел да тестват технологията си за транспортни средства без водачи.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР