Автомобилостроителният концерн Стелантис (Stellantis) обединява сили с американската компания Арчър

...
Автомобилостроителният концерн Стелантис (Stellantis) обединява сили с американската компания Арчър
Коментари Харесай

Два технологични гиганта се обединяват в проект за електрически самолет


Автомобилостроителният тръст " Стелантис " (Stellantis) сплотява сили с американската компания " Арчър авиейшън " (Archer Aviation) в план за основаване на електрически аероплан, предадоха международните организации. 

" Стелантис ", който бе основан през 2021 година посредством обединение на " Фиат-Крайслер " (Fiat Chrysler) и френската Пе Ес А груп (PSA Peugeot), ще даде индустриални технологии и експертни познания, личен състав и капитал за взаимния план, прецизира Българска телеграфна агенция. 

Самолетът, наименуван " Миднайт " (полунощ - бел. ред.) ще може да лети с водач и четирима пасажери на борда, да изминава 100 благи (161 км), в най-хубавия вид - поредни пътувания от по 20 благи, с време за презареждане от към 10 минути сред тях. Ще излетява и каца отвесно.  

Машината ще се създава в завода на " Арчър " в Ковингтън, Джорджия, близо до столицата на щата Атланта. Очаква се производството да стартира следващата година.

" Стелантис " се пробва да усъвършенства позициите си в електрическата подвижност. Компанията, чиято централа е в Амстердам, разгласи през май, че ще влага 3,6 милиарда канадски $ (2,8 милиарда щ. долара) в модернизиране на канадските си фабрики и разширение на проучвателен център. 
 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР