Автомобилният производител Ford ще освободи повече от 1,3 хиляди служители

...
Автомобилният производител Ford ще освободи повече от 1,3 хиляди служители
Коментари Харесай

Bloomberg: Ford ще съкрати повече от 1,3 хиляди служители в Китай

Автомобилният производител Ford ще освободи повече от 1,3 хиляди чиновници в Китай, оповестява Bloomberg. Според него повода за съкращаването на личния състав е спадът в продажбите на коли Ford в Китай, който се счита за най-големия авто пазар в света. Продажбите на продуктите на американския авто производител в Китай за първи път от десетилетие паднаха до под 500 хиляди единици през 2022 година, до момента в който през 2016 година компанията достави повече от 1,27 милиона автомобила в Китай, а пазарният й дял беше 4,6%.

„ Нашите разноски не са конкурентни и ние работим за понижаване на разноските във всички области както вътрешно, по този начин и с нашите сътрудници “, сподели представител на Ford пред организацията. Съкращенията са нужни " за построяването на по-здравословен и по-устойчив бизнес в Китай ", сподели той.

Към днешна дата в компанията работят към 173 хиляди чиновници по целия свят.

Агенцията прецизира, че китайските купувачи са почнали от ден на ден да избират електрически транспортни средства от американската компания Tesla и локални автомобилни производители като BYD. По-рано представители на Ford обявиха, че концернът има намерение да влага 50 милиарда $ в производството на електрически транспортни средства до 2026 година В момента гамата на Ford включва единствено един електромобил - Mustang Mach-E.

През февруари Ford алармира за желанието си да редуцира 3800 работни места в Европа на фона на съкращения на облагата и прекосяване към електрически транспортни средства. По-голямата част от съкращенията засегнаха офиси в Обединеното кралство и Германия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР