Автомобилният гигант Ford ще спре производството на леки автомобили в

...
Автомобилният гигант Ford ще спре производството на леки автомобили в
Коментари Харесай

Ford затваря заводи в Русия, служителите му отиват в Камаз

Автомобилният колос Ford ще спре производството на леки коли в Русия и ще се концентрира върху пазара на леки търговски транспортни средства, оповестява компанията Ford Solers пред РИА Новости.
Два завода на Ford ще бъдат затворени до месец юли – в градовете Набережни и Всеволожск, а заводът за мотори в Елабуга ще продължи производството на мотори на Ford Transit.
Отбелязва се, че тези ограничения ще доведат до редуциране на личния състав, " което ще стане с процедура за преустановяване на договорите по взаимно единодушие и с погашение на обезщетения за работниците”, споделят от компанията, представени от БГНЕС.
Новата бизнес конструкция ще разреши на Ford да ускори пазарните си позиции и да усили продажбите.
Чрез такива ограничения компанията чака да " се върне към доходност " и да усили " успеваемостта на вложенията си ".
Продажбите на компанията в Русия за първите два месеца на настоящата година са намалели с 45% или до 4017 броя продадени автомобила.
" Камаз " е подготвен да наеме служащи на Ford Solers, съкратени от заводите в Набережни и Елабуга, оповестиха от пресслужбата на държавната корпорация " Ростех ".
" В момента към този момент се водят договаряния с управленията на двата завода, с цел да се получат данни за съкратените служащи, след което ще бъдат им бъдат направени оферти за работа в " Камаз ", въз основа на тяхната подготовка и специализация ", споделиха още от " Ростех ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР