Автомобилни производители като Lamborghini, Ferrari, Bentley и Rolls-Royce се развиват

...
Автомобилни производители като Lamborghini, Ferrari, Bentley и Rolls-Royce се развиват
Коментари Харесай

Свръхбогатите и неукротимата им страст към ултра персонализирани автомобили

Автомобилни производители като Lamborghini, Ferrari, Bentley и Rolls-Royce се развиват добре, защото без значение от протичащото се в международната стопанска система, редиците на свръхбогатите хора се усилват.

За първи път през предходната година Lamborghini продаде повече от 10 000 автомобила, а приходите на Ferrari се усилиха с 17%.

Но печеленето на пари от продажбата на релативно малко коли на скромна група хора изисква все по-голяма креативност, отбелязва CNN.

В резултат на това рисковите равнища на персонализация се трансфораха в норма в тази ниша на промишлеността.

Вместо просто да избира цветовете на интериора и екстериора от менюто, всеки покупател може да подсигурява, че неговият или нейният суперавтомобил или свръхлуксозен SUV ще наподобява като никой различен на земята.

В някои случаи най-богатите купувачи могат даже да поръчат коли, които се създават в лимитирани бройки особено за тях.

Lamborghini, Rolls-Royce и Bentley реализираха рекордни продажби на персонализирани коли, които в някои случаи могат да костват двойно повече от така и така високата базова цена.

" Ние сме лимитирани във връзка с размера на пазара и неговите сегменти ", споделя основният изпълнителен шеф на Lamborghini Стефан Винкелман в изявление за CNN.

" Затова би трябвало да извлечем максимума от всеки един автомобил. "

Обявеният в четвъртък взрив на приходите на Ferrari се дължи частично на програмата за персонализация.

Компанията разгласи доходи от 6,46 милиарда $ 2023 година

Тя чака още по-голям напредък през 2024 година с неотдавна пуснатия си SUV Purosangue, защото продължава да обслужва най-заможните автомобилни запалянковци.

Акциите на компанията доближиха 52-седмичен връх в четвъртък сутринта при 380 $.

Седемкратният първенец във Формула 1 Люис Хамилтън, който се причисли към спортния тим на Ferrari, също може да е съдействал за покачването на цената, показва CNN.

Подобни производители продават на тънка част от международното население - на тези, които разполагат с най-малко 30 млн. $ в евентуални средства за харчене.

Това са към 400 000 души в международен мащаб, съгласно Altrata, компания, която изследва трендовете в благосъстоянието.

Това е пазар, който се разраства от позиция на популацията, само че тези богати хора стават още по-богати, споделя Хавиер Гонзалес Ластра, капиталов сътрудник в Tema ETFs, който ръководи капиталов фонд за първокласни артикули.

Продажбите на коли в международен мащаб са се нараснали с към 9% през предходната година, съгласно S&P. Най-скъпите марки, с някои изключения, също бележат растеж.

10 000 продадени бройки, които биха били незначителни за огромен производител - могат да значат голям триумф за имена като Lamborghini и Ferrari, написа CNN.

С подобен стеснен брой продажби, а те не желаят да продават доста повече, тъй като другояче към този момент няма да са " извънредни ", тези производители уголемяват методите, по които могат да продават функционалности, варианти и екстри.

" Персонализацията в действителност е главният мотор на по-добрите от предстоящите доходи през годината ", споделя Гонзалес Ластра.

Продажбата на екстри сигурно не е нещо ново в автомобилната промишленост.

Дори всеобщите производители като Volkswagen и Ford продават коли с доста разнообразни варианти - наклонност, която се ускорява през последните години.

Но клиентите, които купуват Lamborghini, Rolls-Royce и Bentley, разполагат с още по-широк набор от безпределно характерни цветове на боята и интериорни материали, с които да създадат колите неповторими.

Все повече персонализирани варианти

Но типовете персонализация, налични за клиентите на програмата Ad Personum на Lamborghini, надвишават общоприетите варианти за цвят и материали.

Клиентите могат да изискат да вземем за пример цвят " paint-to-sample ", при който автомобилът може да бъде оцветен по този начин, че да подхожда на пример от плат, кожа или различен материал.

Ако клиентът има обичана риза, да вземем за пример, боята на транспортното средство може да бъде съчетана с цвета на плата, показва CNN.

" Става дума за това, което аз назовавам " микрометалик ", и даже можете да стигнете до такава степен, че да хвърлите в боята натрошен диамантен прахуляк Сваровски ", споделя Пиетро Фригерио, някогашен изпълнителен шеф на Lamborghini.

" Една от аргументите за възходящата известност на тази наклонност е просто напредването на технологиите. Новите бои значат нови благоприятни условия ", добавя той.

Така че с изключение на единствено цветове, боите могат да имат безчет резултати и фини тонове. Купувачите даже имат алтернатива да смесват разнообразни резултати от един и същи цвят, с цел да получат фини шарки и дизайни.

Близо три четвърти от клиентите на Bentley през предходната година са поискали персонализирани варианти, които надвишават към този момент дългия лист с екстри на марката.

Тези по-екстравагантни разновидности могат да прибавят към $75 000 към цената на автомобил, показва CNN.

Разбира се, колкото по-скъп е автомобилът, толкоз по-екстравагантни - и евентуално скъпи - са опциите за избор.

Rolls-Royce е основал редица седани Phantom, които костват в пъти повече от базовата цена на автомобила, която е към $500 000.

Тези коли са направени с характерности като бродерии по поръчка, комплицирани дървени инкрустации, гравирани стъкла и даже ръчно рисувани дизайни в интериора им.

Келин Диксън, шеф на дилърството на Rolls-Royce в Калифорния, завоюва преди две години премия за продадени най-вече коли в света от програмата за персонализация на марката, известна като Rolls-Royce Bespoke.

Диксън от време на време среща клиентите си непосредствено с дизайнерите, с цел да създадат окончателния си избор на неповторими цветове, декоративни детайли, бродерии и гравюри.

Bugatti продава коли на цени от 3 млн. $, тъй че може да си помислите, че една от тези бройки сама по себе си е задоволително отличителна.

Но някои клиенти въпреки всичко желаят освен това. За един подобен предходната година Bugatti сътвори Chiron със златист цвят, върху който дизайнерите на марката ръчно нарисуваха разнообразни исторически подиуми.

В отговор на друга молба дизайнерите на марката сътвориха контрастни раирани лакове - един автомобил в синьо, различен в оранжево - за брачен партньор и брачна половинка.

Тази степен на персонализация е допустима, частично тъй като тези коли въпреки всичко са значително ръчно направени.

Дори и без доста условия по дизайна, от момента, в който някой поръча Lamborghini или Rolls-Royce, досега, в който фактически получи автомобила, могат да минат месеци.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР