Автомобилната компания Toyota е една от тези, които сериозно се

...
Автомобилната компания Toyota е една от тези, които сериозно се
Коментари Харесай

Шефът на Toyota Европа: Ще произвеждаме само електромобили до 2035-а

Автомобилната компания Toyota е една от тези, които съществено се заеха с електрифициране на автопарка си. Въпросът, който доста специалисти задават, че по кое време ще стане напълно " електрическа " компания?

След като се утвърди като пионер в хибридната технология с Prius през 1997 година, Toyota наподобява стартира да изостава в технологиите за напълно електрически коли. Наскоро основният действен шеф на Toyota Motor Europe разкри по кое време компанията възнамерява да продава 100% електрически автомобили, представен от изданието Elektrek.

Новоизбрания основен изпълнителен шеф Коджи Сато промени напълно посоката на Toyota, като компанията форсира своята тактиката си за произвеждане на електрически автомобили, написа Quartz.

Въпреки че Toyota се придържа към хибридна тактика и транспортни средства с горивни кафези, японският авто производител осъзнава неотложната нужда от напълно електрически модели в своята гама.

Плановете са До 2027 година Toyota да създава два типа акумулатори за електрически автомобили от последващо потомство - производителна и разпространявана версия. В съпоставяне с батерията, употребена за bZ4X, Toyota оповестява, че батериите на компанията от последващо потомство ще усилят обсега на шофиране с 20% до 40%.

Неотдавана акционери на Toyota обявиха, че възнамеряват да гласоподават за отстраняването на ръководителя Акио Тойода поради неуспеха на автомобилния производител да дефинира дата за прекосяване напълно на към електрически модели.

Ще продава ли Toyota единствено електрически автомобили в Европа до 2035 година?

Според основният действен шеф на Toyota Europe Мат Харисън изясни автомобилният производител не поддържа стандарта Euro 7, препоръчан от Европейски Съюз за понижаване на нездравословните излъчвания.

Харисън сподели, че чака новите разпореждания да бъдат " нещо по-реалистично " или смекчени. Настоящите стандарти изискват от производителите на коли да понижат излъчванията на CO2 с 55% до 2030 година

Според шефът на Toyota Europe делът на Toyota в бранша в Европа ще нарасне до 15% през 2025 година и 55% през 2030 година По думите му компанията ще е подготвена да продава единствено електрически автомобили от 2035 година Японският авто производител няма проекти да създава EV акумулатори в Европа в близко бъдеще.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР