Автомобилната индустрия е една от най-малко замърсяващите околната среда. Това

...
Автомобилната индустрия е една от най-малко замърсяващите околната среда. Това
Коментари Харесай

Автомобилите са сред най-малко замърсяващите индустрии

Автомобилната промишленост е една от минимум замърсяващите околната среда. Това се твърди в годишния доклад на Istat (националния статистически институт на Италия), който демонстрира много забавни резултати. Изследването е за интервала 2010-2019 година, като в него се показва, че производството на коли е измежду минимум замърсяващите. В случая Istat прави оценка оценява въздействието върху околната среда на другите браншове посредством показател, наименуван SEI (Supply-chain Environmental Impact). Той преглежда цялата верига на доставки или, казано по различен метод, цялата индустриална верига, а освен потреблението на готовите артикули.

Оказва се, че най-вредните браншове за планетата са корабоплаването, металургията, неметалните минерали и селското стопанство, до момента в който измежду тези със приблизително висока периодичност на замърсяването са откриваме авиацията, дърводобива, както и храни/напитки/тютюн.

Автомобилното произвеждане се подрежда едвам по-късно, като е в компания с машиностроителната промишленост и с текстил/облекло/кожа. Всички те попадат измежду индустриалните браншове „ с лимитирано влияние върху околната среда ". От Istat показва, че „ заслугата " за този резултат е на общия софтуерен напредък и по-голямото потребление на възобновими енергийни източници. Отбеляза се още, че в последните години автомобилните фабрики вършат сериозна стъпка напред, до момента в който останалите звена от промишлеността изостават.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР