Автомобилната група , в която влизат марките Alfa Romeo, Chrysler,

...
Автомобилната група , в която влизат марките Alfa Romeo, Chrysler,
Коментари Харесай

Stellantis започна производството на първи електромобил за САЩ

Автомобилната група , в която влизат марките Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge, DS Automobiles, FIAT, FIAT Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram Trucks и Vauxhall, разгласи, че първите представители на напълно електрическия Fiat 500e, предопределени за пазара на Съединените Американски Щати, са напуснали поточната линия на завода Mirafiori Assembly Plant в Торино, Италия.

От групата анонсират, че първите представители на Fiat 500e ще бъдат налични в дилърските центрове на марката в Съединени американски щати в края на първото тримесечие на годината, като допълват, че първичната квота за локалния пазар е била разпродадена единствено за една седмица.

" Развълнувани сме от това, че Fiat 500e стартира пътуването си към клиентите в Северна Америка ", споделя Оливие Франсоа, изпълнитилен шеф на Fiat. " 500e има регистрирани повече от 185 000 единици в международен мащаб от лансирането си и играе значима роля в зеления преход на градовете по целия свят, продължавайки пътешествието на марката към електрификацията ".

" В Европа, 500e е водач на пазара на електрически градски коли за втора поредна година като най-награждаваният автомобил на FIAT до момента. На първо място в Италия, Германия, Испания, Белгия и Австрия, неговият голям триумф основава дълго чакано лансиране в Северна Америка ", споделят още от Fiat.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР