Автомобилната федерация на България (АФБ) ще представи амбициозен календар у

...
Автомобилната федерация на България (АФБ) ще представи амбициозен календар у
Коментари Харесай

Календарът на АФБ за 2020 ще бъде представен на годишното награждаване

Автомобилната федерация на България (АФБ) ще показа упорит календар у нас за 2020 година Това разгласи ръководителят Камен Михайлов на конференция през днешния ден в Пресклуб България в София.

Календарът ще бъде публично показан на годишното награждаване на АФБ. То ще се състои на 21 декември (събота) от 11 часа в зала „ София “ на хотел Маринела. На церемонията ще бъде оповестена и Годишната разпоредба за 2020 година

Предвижда се сезонът да стартира на 23 април и да приключи на 7-8 ноември. Под въпрос обаче е провеждането на рали Сливен. За него към този момент няма финансиране и се търсят спонсори. За рали България са обезпечени средства от Министерството. То ще се организира на 8-10 май.

Работи се с група запалянковци по проект за обновяване на рали Хеброс за 2021 година В тази връзка Михайлов изясни, че има нови искащи да провеждат надпревари, както и предходни такива, които желаят да възстановят провежданите в предишното съревнования. Предвижда се да няма засичане едновременно на надпревари от главните дисциплини в шампионата.

Членът на УС на АФБ Калоян Станчев, който също участва, съобщи, че бюджетът на федерацията би трябвало да се гласоподава до края на март. За момента тя няма спонсори, като се търсят такива. Бе оповестено също по този начин, че към днешна дата лицензираните клубове у нас са 59.

Михайлов направи равносметка и за миналата година. През нея са били извършени 47 надпревари в другите дисциплини от планувани 56.

Сред най-значимите съревнования, които не са състояха, са рали Стари Столици и рали спринт Дряново. Първото съгласно Михайлов е поради дейностите на шефа на АСК Стари Столици Петър Минчев и кмета на Шумен Любомир Христов, инициирани от Александър Ковачев от БФАС, а второто поради поправки на пътя.

На конференцията участва Европейската шампионка при дамите за тази година Екатерина Стратиева. През идната година тя ще се бори за по-предна позиция в шампионата при колите с 1 двигателен мост. Михайлов прикани Катя да кара и у нас през идващия сезон.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР