Автомобилите за контрол на ИА Автомобилна администрация вече са оборудвани

...
Автомобилите за контрол на ИА Автомобилна администрация вече са оборудвани
Коментари Харесай

ПОС терминали улесняват плащането на издадените от „Автомобилна администрация“ глоби на пътя

Автомобилите за надзор на ИА „ Автомобилна администрация ” към този момент са оборудвани с ПОС терминални устройства . Те са свързани с електронната система за надзор на Агенцията, в която са генерирани и наказателните постановления. Това оповестиха от Министерството на превоза и известията /МТС/. 

ПОС терминалните устройства дават опция за заплащане на наказателните постановления от извършители , които са задгранични жители без непрекъснат адрес на територията на България, както и български жители .

В случай, че нарушителят не желае да апелира санкцията може да я заплати незабавно посредством ПОС терминал или по банков път в 14-дневен период , като и в двата случая цената на санкцията се понижава с 20% .

Чрез въвеждането на този способ на възнаграждение ще бъде повишена събираемостта на санкциите и ще се понижи административната тежест .

Оборудването на колите с ПОС терминали стартира поетапно при започване на месеца. До момента над 10% от нарушителите без непрекъснат адрес на територията на България са се възползвали от този метод на възнаграждение на санкциите.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР