Автомобили, които се считат за изоставени, ще бъдат премахвани в

...
Автомобили, които се считат за изоставени, ще бъдат премахвани в
Коментари Харесай

Промяна за София: По-малък срок, за да се счита една кола за изоставена и да бъде вдигната

Автомобили, които се смятат за изоставени, ще бъдат премахвани в доста по-кратки периоди. Това реши Столичният общински съвет (СОС) на днешното си постоянно съвещание.
Става въпрос за коли, които не са минали годишен механически обзор и по-късно не престават да стоят на общинска територия в период от време, по-дълъг от оторизации. Досега на процедура разрешеното беше 27 месеца - 24 без изискване и още 3 месеца, откакто такава кола бъде маркирана със стикер като автомобил, който или ще бъде считан за зарязан и ще бъде вдигнат, в случай че в период от още 3 месеца не мине механически обзор. Сега обаче общият период става единствено 6 месеца - 3 месеца след крайния период за механически обзор колата може да стои на територия общинска благосъстоятелност, по-късно се маркира и в случай че още 3 месеца не мине механически обзор и е към момента се намира на общинска благосъстоятелност, ще бъде вдигнат.
 В София: Гласува се смяна по кое време една кола се смята за изоставена - зависи от техническия обзор В София: Гласува се смяна по кое време една кола се смята за изоставена - зависи от техническия обзор
Общинските съветници в София през днешния ден (18 март) ще гласоподават понижаване на периодите за премахването на гниещите коли в София, съобщи...
Опростява се и процедурата по самото стикиране и унищожаване на колите, като в екипите към този момент няма да има представители на Столична дирекция на вътрешните работи.
" Администрацията към този момент е длъжна да предприеме съответно деяние по стикиране в рационален период и да осведоми жителите за него. Прехвърлянето на отговорност към този момент няма да може да се употребява като опрощение и по този метод се покачват успеваемостта и отчетността на работата. До момента доста от притежателите заобикаляха процедурата, преместваха колите или години наред си икономисваха разноските за ГТП, а колите служиха за хранилища пред блоковете. Вече това няма да бъде допустимо. Важно е да се подчертае, че улеснената процедура важи единствено за изоставени коли върху общински терени, т.е. улици, тротоари, междублокови пространства…, а не касае частните парцели, където всеки е свободен, в случай че желае, да си складира остарелия автомобил ", разяснява самостоятелният общински консултант Борис Бонев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР