Автомобилът Peugeot 308 се появява на бял свят през 2007

...
Автомобилът Peugeot 308 се появява на бял свят през 2007
Коментари Харесай

Автомобилът на старо: Пет причини да обичате и мразите Peugeot 308

Автомобилът Peugeot 308 се появява на бял свят през 2007 година и с него френския тръст PSA Peugeot Citroen прави сериозна поръчка за доминация в така наречен Голфов клас. Първото потомство на този автомобил, което се произзвежда до 2013 година е последното създание на основния дизайнер на марката Джерард Уелтър. Колата и през днешния ден е много известна у нас.

Първоначално 308 беше показана единствено от две модификации -хечбек с пет порти и три порти, само че година по-късно към фамилията се причисли и комбито Peugeot 308 SW, а по-късно и купе-кабриолета 308 CC.

След близо 15 години употреба тази кола получава разнообразни мнения - както негативни, по този начин и позитивни. Защо потребителите обичат и ненавиждат този френски модел? В последна сметка колата е спорна, като в този момент ще ви покажем главните и преимущества и дефекти

Предимствата на Peugeot 308
1. Първото е обвързвано с големия панорамен покрив от атермално стъкло, който провокира „ уау резултат “ освен за притежателя, само че и за всеки, който се качи в тази кола.

2. Вторият плюс е необикновено красивият и грациозен дизайн. Той се харесва както на мъжете, по този начин и на дамите. Оформлението на салона също има своите преимущества, Peugeot 308 има по-високо място за сядане от другите леки коли.

3. Третото доста преимущество е положителното качество на довършителните материали, интериорът наподобява хубав и внушителен.

4. Автомобилът има надеждна шумоизолация и също така се оправя добре и в града и отвън него. Колата се ръководи прелестно и не е склонна към крен в завоите и недозавиване.

5. Автомобилът разполага с надеждно шаси. Собствениците споделят единствено положителни неща и за петстепенната механична скоростна кутия, която е лична разработка на концерна PSA.

Отрицателни страни на модела
1. Първият значителен минус, на който купувачите обръщат внимание, е, че автомобилът е планиран да се движи единствено по равна настилка. С други думи не е предопределен за селски пътища, риболовни излети или такива измежду природата. Причината за това е ниският луфт. Той е прекомерно дребен и за гърбици и неравности в града.

2. Втората негативна точка е моторът EP6. Той е доста взискателен към горивото и постоянно дефектира. Възникват проблеми с горивната система. Най-слабите места са водната помпа, термостатът и газоразпределителния механизъм.

3. Peugeot 308 е модел, предопределен за постепенно и умерено шофиране. По отношение на динамичността доста от директните му съперници го превъзхождат. Причините за това са две - тежестта на автомобила и предавателните цифри в трансмисията. Разбира се, това е дребен проблем, само че за тези, които обичат да карат бързо - динамичността на Peugeot 308 се явява негативна страна.

4. Автомобилът употребява много масло и в случай че не го следите, не вършиме своевременна замяна, тогава моторът просто ще се повреди.

5. Също по този начин си коства да се означи, че истинските съставни елементи за автомобила не постоянно са лесни за намиране и са доста скъпи.

Ако желаете такава използвана кола, то би трябвало да знаете, че е нужно да я карате деликатно, най-много в границите на града. Ако сте ОК с това, то този модел ще ви подхожда добре.

Тя е маневрена, не се хлъзга при завиване и даже капризните мотори се трансформират в не толкоз огромен проблем, тъй като при вярна употреба и поддръжка няма да имате проблеми.

Но да купите или не да купите Peugeot 308 е единствено ваше решение, което би трябвало да бъде уравновесено и премислено. Какви екземпляри от модела се оферират у нас, можете да видите .
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР