Автомобилът на новата китайска компания Sport Car е синтез на

...
Автомобилът на новата китайска компания Sport Car е синтез на
Коментари Харесай

В Китай пуснаха спортна кола, подобна на Tesla и Lancia

Автомобилът на новата китайска компания Sport Car е синтез на Tesla Roadster и Lancia New Stratos. Той ще бъде пуснат в продажба в края на 2023 година, написа изданието.

Спортното електрическо купе е кръстено SC-01. Според специалисти електрическият автомобил се откроява с ексцентрична визия. Автомобилът прилича по едно и също време първия Tesla Roadster и Lancia New Stratos.



Електрическата установка на новия автомобил се състои от два електрически мотора, разрастващи общо 435 к.с. с., което подхожда на равнището на различен китайски състезателен автомобил Qiantu K50.

Според производителя SC-01 може да форсира до 100 км за 3,9 секунди, което е с 0,7 секунди по-бързо от K50. Капацитетът на батерията към момента не е оголен, само че към този момент е прочут запасът от мощ -  той ще бъде 500 км с едно зареждане.

Доставките на SC-01 за китайския пазар ще стартират през четвъртото тримесечие на 2023 година Производителят акцентира, че Япония ще се трансформира в един от главните пазари за продажби.

Купето ще бъде показано в единична настройка за 300 хиляди юана.

Китайските медии по-рано означиха, че електрическият автомобил е разработка на нова под-марка на BYD Corporation, само че това не наподобява да е по този начин, защото няма информация за връзките на Sport Car с BYD.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР