Автомобилът Ford Fiesta беше пуснат на пазара през 1976 г.,

...
Автомобилът Ford Fiesta беше пуснат на пазара през 1976 г.,
Коментари Харесай

Краят на една ера: Някога най-продаваният автомобил в Европа спира да се произвежда

Автомобилът Ford Fiesta беше пуснат на пазара през 1976 година, когато светът имаше незабавна потребност от по-енергийно ефикасни транспортни средства, откакто цените на бензина скочиха след петролното ембарго на ОПЕК. Сега Ford разгласи, че ще спре европейското произвеждане на своя типичен седан Ford Fiesta през 2023 година за сметка на производството на електрически транспортни средства в Европа, написа Quartz.

Това е краят на една епоха. Някога най-продаваният автомобил в Европа, Ford Fiesta ще приключи производството си в Европейски Съюз една година по-рано от плануваното на фона на намаляващите продажби (Ford спря да създава автомобила в Съединени американски щати през 2018-a) Ford ще се сбогува с емблематичния дребен модел, който произвеждаше пет десетилетия наред. Американският авто производител стопира производството на своя модел Ford Fiesta идващото лято, с цел да се концентрира върху идващото потомство електрически транспортни средства в Европа.  Така наподобява Ford се приготвя за една от най-значимите трансформации в богатата история на автомобилния производител. 

По-рано тази година Ford разгласява проекти да стане компания за произвеждане на електрически модели в Европа до 2035 година, представяйки девет EV модела до 2024 година Компанията започва с сполучливото стартиране на пазара на Mach-E и Mach-E GT и рекламата на E-Transit микробус. Компанията чака към половината от продажбите му да бъдат на напълно електрически коли до 2030 година

Новият електрически автомобил на Ford ще бъде създаден в завода в Кьолн, Германия, където сега се създава Ford Fiesta. Новият EV ще бъде кросоувър, написа Elektrek. В предприятието Ford ще създава 200 000 електрическия автомобил годишно през 2023 година, а по-късно ще стартира да произвежда  акумулатори - през 2024 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР