Автомобилът е сред сериозните замърсители на околната среда. Но все

...
Автомобилът е сред сериозните замърсители на околната среда. Но все
Коментари Харесай

Използването на рециклирани материали прави автомобилите по-екологични

Автомобилът е измежду сериозните замърсители на околната среда. Но от ден на ден производители обръщат внимание на този проблем и това е доста повече от елементарното „ измиване на зелено “. В допълнение към възходящия брой транспортни средства с различно задвижване, фирмите от ден на ден залагат на преработване в производството.

Например Hyundai дружно с организацията за морска отбрана "Healthy Seas ", провежда акции за разчистване на моретата. С насъбрания материал от риболовен комплекти, които са били изловени в морето, след преработване към този момент се вършат подовите постелки в Ioniq 5. Econyl е името на този материал, възобновен за повторна приложимост в този развой. Освен това е планувано потреблението му и за други модели на Hyundai, както и при сътрудниците на Hyundai и в самата компания, да вземем за пример за килими в бизнес пространства.

Шведите също са доста напред, когато става въпрос за преработване. Polestar, електрическата марка, принадлежаща на Volvo, рециклира корк и риболовни мрежи за интериора на транспортните средства. Отпадъците от производството на корк и даже цели капачки за бутилки могат да намерят своя път в PVC интериора.

Volvo също употребява преработване - в електрическия C40 няма кожени седалки, а с материала Nordico създаден независимо от компанията особено за интериорни приложения. Използва се и текстил, изработен от остарели PET бутилки, наред с други неща.

Германските производители също работят по въпроса - Audi и неговите партньорски компании Reiling Glas Recycling, Saint-Gobain Glass и Saint-Gobain Sekurit в този момент създават взаимен пилотен план. Компаниите сътрудници желаят да трансфорат разваленото автомобилно стъкло в запас за серийно произвеждане.

Рециклирането също играе роля в производството на гуми. Continental има съглашение за развиване с Pyrum Innovations, експерт в пиролизата на излезли от приложимост гуми. Целта на съдействието е в допълнение усъвършенстване и разширение на преработването на употребявани гуми посредством пиролиза. В средносрочен проект, изключително висококачествени сажди (rCB) ще бъдат извлечени за производството на гуми на Continental.

Goodyear пък се стреми да предложи 100% устойчива гума до 2030 година В първообраз към този момент са употребявани 70 % устойчиви материали. Те включват някои съставни елементи, които към момента не са употребявани в производството на гуми. Производителят приказва за "революционни нововъведения " и дава обещание за прототипа "силно изцяло показване ".

В Hyundai обаче преработването не е еднопосочна улица: компанията неотдавна показва с фешън сбирка, че остатъците от производството на коли могат да бъдат превърнати в облекло. "Re:Style " е името на дизайнерската линия за феновете на облеклото, загрижени за околната среда. Използват се материали, които другояче биха били изхвърлени в индустриалния развой на коли. Концепцията акцентира дълготрайния ангажимент на компанията и отвън автомобилната промишленост.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР