Автоматизираната билетна система в градския транспорт на Варна ще бъде

...
Автоматизираната билетна система в градския транспорт на Варна ще бъде
Коментари Харесай

Пускат пилотно автомати за билети в градския транспорт на Варна

Автоматизираната билетна система в градския превоз на Варна ще бъде пусната пилотно в четвъртък по автобусна линия №10, оповестиха от общината. Гражданите ще бъдат упътвани от консултанти по какъв начин да употребяват машините за билетчета.

Цената на транспорта остава 1 лева, а разновидностите за избор са два – закупуване на общоприет книжен билет или на предплатена карта с електронни билети. Те могат да бъдат изразходвани посредством валидиране на картата в особено устройство в рейса и са подобаващи за хората, които пътуват интензивно. Предвиден е гратисен интервал, в който ще важат и картите, издадени от „Градски транспорт“ ЕАД, прецизираха от общината.

Автоматизираната билетна система ще се вкарва поетапно във всички линии. Тя е част от първата фаза на плана „Интегриран градски транспорт“ за близо 112 млн. лева, сбъднат с поддръжката на Оперативна програма „Регионално развиване 2007-2013“. За задачата преди месеци по спирките и в рейсовете бяха инсталирани 300 автомата. За втората фаза на плана общината възнамерява да тегли 7 млн. лева заем и ще получи близо 29 млн. лева от Оперативна програма „Региони в растеж“.

Средствата са за закупуване на нови рейсове, реконструкции на улици и булеварди и съоръжение на „умни“ пешеходни пътеки, които ще подават светлинен сигнал, в случай че на платното има пешеходец.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР