Автомагистрали са сключили договор за доставка на озеленяване на АМ

...
Автомагистрали са сключили договор за доставка на озеленяване на АМ
Коментари Харесай

Автомагистрали сключили договор за озеленяване на АМ Хемус, но не и за строеж

" Автомагистрали " са сключили контракт за доставка на озеленяване на Автомагистрала " Хемус ", само че не е подписан подобен за строително-монтажни действия на автомагистрала. Това съобщи пред bTV вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов.

Той изясни, че има единствено контракти за доставка на материали - трошляк, бетон, желязо. По думи на министъра към днешна дата не може да се даде през Северна България.

" Сключени са контракти за 10 сектора за оставащите 240 км от Автомагистрала " Хемус ", които не са построени. Един-единствен от тях е подписан по Закон за обществените поръчки (Закон за публични поръчки - бел.ред.), той си върви добре и ще бъде приключен в период. За останалите 9 е прибавен " инхаус " механизмът ", изясни Караджов.
 Рашков: Парите от
Рашков: Парите от " Хемус " са изтичали към ГЕРБ и не е единствено лот 5

Нямал доверие в прокуратурата, щяла да каже на Борисов

Той акцентира, че държавното сдружение " Автомагистрали " не разполага нито с нужната техника, нито с нужните чиновници,.

Караджов уточни, че по въпросните 10 сектора са предоставени процедури за 4 милиарда лева, като от тези пари са преведени дейно 1,3 милиарда лева

" Преведени са на компаниите, с които " Автомагистрали " е сключила контракти по " инхаус ". Аз не мога да настоявам коя компания е куха и коя - не, има си проверяващ орган ", съобщи той и разясни, че никой министър на районното развиване няма проверяващи пълномощия.
 Минчо Спасов е изумен за какво застрахователите по Автомагистрала
Минчо Спасов е изумен за какво застрахователите по Автомагистрала " Хемус " още не са пропищели

Призова КФН и прокуратурата да се засилват

Във всичките 9 сектора с " инхаус " стартира строителството, без да има нито един план, посочи министърът и изясни, че Народното събрание би трябвало да узакони строителството на тези сектори.

Караджов увери, че идващите поръчки ще минават по Закон за обществените поръчки, ще се ограничи и практиката строителят самичък да проектира осъществяването. По негови думи все още няма нито един подготвен план за огромен инфраструктурен план.

" На идейна фаза стартира действителното планиране на скоростния път от Русе до Велико Търново. Отсечката Бяла-Русе, където стават най-вече произшествия с жертви - би трябвало да свалим обаче трафика сред Търново и Габрово, което надали е фантазия на габровци. Затова пътят от Русе ще се пресече с Автомагистрала " Хемус ", ще мине през Търново, а двулентовата права - да стане четирилентова ", обясни Караджов. Той заяви и че също няма.
 Нанков: Всеки лев за Автомагистрала „ Хемус “ има гаранция - за какво не ги пожелаха за 8 месеца?
Нанков: Всеки лев за Автомагистрала „ Хемус “ има гаранция - за какво не ги пожелаха за 8 месеца?

От ГЕРБ не виждат и проблем с това, че са били отпускани пари за строеж
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР