Автомагистрали ЕАД разполага с 236 машини и автомобили, които обезпечават

...
Автомагистрали ЕАД разполага с 236 машини и автомобили, които обезпечават
Коментари Харесай

Държавната Автомагистрали разполага с 236 машини и автомобили и 292 души

" Автомагистрали " ЕАД разполага с 236 машини и коли, които обезпечават работата на държавното сдружение.

От тях 25 са товарни над 3,5 тона, 17 - до 3,5 тона, 20 машини строителна техника, 107 - профилирани автомобила, 9 - пътнически, и 58 - лекотоварни.

Това оповестява министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова в отговор на писмен депутатски въпрос за строителната техника, с която разполага " Автомагистрали " ЕАД и за числения състав на служащите и чиновниците по длъжности.

Припомняме, че в края на предходната година държавното управление " стремително " разпредели към 1,4 милиарда лв. от бюджетния остатък за строителството на 134 км от Автомагистрала " Хемус " от Боаза до основния път Русе-Търново без глобата на Народното събрание, както и без оповестяването на социална поръчка. И тъй като държавната компания " Автомагистрали " не е изпълнила нито един огромен инфраструктурен обект, се породиха подозрения, че тя ще разпореди осъществяването на строителните действия по " Хемус " на подизпълнители по безусловно непрогледен метод, което отваря вратата за кражбата на стотици милиони лв..

От отговора излиза наяве, че към края на 2018 година машините на сдружението са били 226, а през януари са били увеличени с нови 10 броя - 8 лекотоварни автомобила, един товарен до 3,5 тона и един брой строителна техника.

Към края на януари тази година в сдружението работят 292 души. От тях 56 души са техници и приложни експерти - механически ръководители, техник- механици, оператори ел.подстанция; 146 са квалифицираните работници; 25 души са експерти - инженери, специалисти, инспектори, счетоводители, адвокати, експерти механически надзор. 34-ма са заетите в специалности, неизискващи специфична подготовка като служащи, пазачи и чистачи, 14 души е помощният административен личен състав. Останалите 17 души са на управителни позиции.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР