Автокъщите не могат да излязат от кризата. Настроението за покупки

...
Автокъщите не могат да излязат от кризата. Настроението за покупки
Коментари Харесай

Съвети за автокъщите в кризата

Автокъщите не могат да излязат от рецесията. Настроението за покупки измежду клиентите съществено е спаднало. Експлозивно възходящите цени на силата, покачващите се разноски за живот и новите коли, които стават все по-скъпи, предизвикват обособени анулирания на предварителни контракти в някои автокъщи. Сега даже наградите за дотации се отстраняват или понижават.

„ Търговците на дребно би трябвало да се приспособяват към новото потребителско държание на своите клиенти – тогава могат да се извлекат благоприятни условия и от тази рецесия “, споделя Саша Рьовекамп, съветник по ръководството на продажбите, който подкрепя дилърите на коли в цяла Германия в трансформацията към продажбите на бъдещето.

Според него мярка номер едно за продавачите е понижаване на разноските. По-специално, хипотетичните „ дреболии “ като разноски за регистрация и трансфер постоянно се раздават прекомерно бързо и повърхностно, споделя консултантът. Освен това би трябвало да се изследва и успеваемостта на маркетинга.

„ Разходите могат да бъдат понижени тук, като се съсредоточим върху маркетинга за успеваемост в бъдеще и използваме маркетинговия бюджет по целеустремен метод, употребявайки цифровите благоприятни условия. “ По този метод всяко евро от маркетинговия бюджет може да бъде разпределено за едно евро продажби.

При онлайн тържищата за коли, да вземем за пример в сегмента на използвани коли, специалистът предлага концентриране върху единствено един и по този начин да се спестят обилни суми. По същия метод положителната воля на продавачите може да бъде понижена, тъй като прекалено много търговци към момента не са подготвени за вярната цена и обработка на възражения. В резултат на това отстъпките постоянно се дават прекомерно бързо.

Втора точка: увеличение на продажбите на клиент. Ако по-малко клиенти желаят лични предложения, е нужен по-висок оборот на клиент, с цел да продължи да се работи сполучливо, съгласно управническият съветник.

Допълнителен капацитет за доходи се крие в спомагателните предложения. Това може да са спомагателни застраховки, сервизни и гаранционни пакети или зарядни станции за електрически коли. Те доста усилват продажбите на индивидуален клиент и в тези сложни стопански времена те още веднъж са във фокуса и вършат продажбите подобаващи за бъдещето.

Трето: работете върху изгубените продажби през последните две години. По време на този интервал на огромно търсене представителствата изгубиха някои клиенти, тъй като не можаха да се оправят с огромното търсене. Сега е потребно време да се проследят още веднъж тези контакти и да се притегли вниманието им към настоящите предложения. Новият контакт с клиентите от преди провалените покупко-продажби в този момент могже да помогне за компенсиране на спада в търсенето.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР