Автобусните билетите ще поскъпнат заради въвеждането на тол таксите в

...
Автобусните билетите ще поскъпнат заради въвеждането на тол таксите в
Коментари Харесай

Автобусните билети поскъпват заради тол таксите

Автобусните билетите ще нарастнат поради въвеждането на тол таксите в средата на август, предизвестяват превозвачи.

Според Министерството на районното развиване и благоустройството покачването ще бъде с до 9%. Според сектора обаче нарастването за някои линии ще да надвиши 15%, съобщи bTV.

С въвеждането на тол системата всеки един от тези рейсове ще би трябвало да заплаща сред 50 ст. и 1 лев на километър, с цел да пътува из страната.

Според отчет на Световната банка, поръчан от районното министерство, по-високите пътни такси ще се отразят най-много на дългите курсове. В безспорна стойност става въпрос за нарастване от към 1 лев за билет от София или Пловдив до Бургас и Варна.

Според автобусните превозвачи обаче изчисленията са неточни, а нарастването ще бъде 2 пъти по-голямо.

Подценен съгласно сектора е и резултатът на тол таксите в курсовете до морето. Изчисляват, че билетът от София до Бургас ще се усили с най-малко 2 лева, а този до Варна с най-малко 2,50 лева Според районното министерство и тол ръководството - прогнозите са пресилени.

От районното министерство дадоха да се разбере, че са подготвени на отстъпки, само че приходите на година би трябвало да са 1 милиарда лева

Все отново превозвачите упорстват най-малко първоначално платени да са единствено автомагистралите, скоростните и първокласните пътища.

Така диалозите за пътните такси не престават. Какъв ще е окончателният им размер би трябвало да стане ясно в средата на май.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР