Автобусната компания Хеброс бус“, която обслужва линията Пловдив - София

...
Автобусната компания Хеброс бус“, която обслужва линията Пловдив - София
Коментари Харесай

Хеброс бус спря рейсовете по линията Пловдив - София

Автобусната компания „ Хеброс бус “, която обслужва линията Пловдив - София в часовете преди обед, спря автобусите до столицата.

Пътуващи по линията се оплакват от безпорядък и липса на каквато и да било предизвестие.

Според известие в страницата на транспортната компания рейсовете не се движат от 18 юни. От тази дата „ Хеброс бус " не обслужва пасажери от Пловдив до София, Карлово, Старосел, Панагюрище, Розовец и Златосел, а разписанието в уеб страницата към този момент не е годно. Това е сбитата публична информация, която дава автобусният транспортьор.

Пред локалния уебсайт Plovdiv24 шефът на транспортната компания Веселин Дошков твърди, че е получил позвъняване от Община Пловдив, че договорът на „ Хеброс бус “ за обслужване на линията от/ до София изтича на 17 юни, няма да бъде възобновен, а нов договор ще бъде подписан различен транспортьор.

По думите му от общината са го уведомили, че това важи единствено за линията до София, само че „ Хеброс бус “ резервира останалите направления от регионалната транспортна скица.

" Взехме решение да спрем всички линии, тъй като софийската беше най-печелившата и с приходите успявахме да покрием почти загубите от другите. С това решение напряко ни обезглавиха, взеха София и ни споделиха: " Оправяйте се ". Те сътвориха хаоса посредством корупционни практики, " добавя Дошков, представен от Plovdiv.24.

Спроед месния уебсайт шефът на „ Хеброс бус “, която стопанисва автогари „ Юг “, „ Родопи “ и „ Север “ в Пловдив, е предизвестил, че „ в случай че този безпорядък продължава, ще затвори и трите автогари “.

Междувременно регионалният шеф на Пловдив Илия Зюмбилев е декларирал, че в регионалната комисия по превоз не е обсъждан въпросът и не са постъпвали сигнали за изчезнал превоз.

По думите му рейсовете на другия транспортьор, с който има контракт, се движат по утвърждения от общината маршрут и график.

От кметската администрация в Пловдив няма публична реакция по въпроса за момента. Не се намира и обществено известие за сключване на нов контракт с различен транспортьор, който да поеме автобусите до столицата.

„ Булевард България “ изпрати въпроси до общината по какъв начин се е стигнало до изненадващото за пътуващите прекъсване на рейсовете по линията Пловдив – София на „ Хеброс бус “ и чака отговор.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР