Автобуси, трамваи и метро спряха в по-голямата част от Германия,

...
Автобуси, трамваи и метро спряха в по-голямата част от Германия,
Коментари Харесай

Стачки парализират обществения транспорт в цяла Германия

Автобуси, трамваи и метро стопираха в по-голямата част от Германия, оповестява " Ройтерс ".

Днешният ден е кулминационната точка на една седмица на поетапни стачки в публичния превоз, подбудени от разногласия за работното време.

Протестите, проведени от синдиката " Верди ", засегнаха 14 от 16-те федерални провинции на страната, в това число Берлин. Очаква се в столицата те да приключат в 14.00 часа локално време през днешния ден, на на други места в страна ще продължат до събота.

В допълнение към евентуалните сътресения транспортната стачка съответства с митинги за климата, призоваващи за по-екологичен превоз в над 100 града.

Това беше втората вълна от съвсем общонационални стачки в публичния превоз през последните седмици, проведени от " Верди ", която съставлява към 90 000 чиновници от над 130 общински компании.

" Верди " твърди, че актуалните договаряния по отношение на договорите на служащите в публичния превоз са в застой. Синдикатът упорства за понижено работно време и повече отпуски.

Операторът на публичния превоз в Берлин BVG нарече стачката " ненужна и изцяло пресилена ".

Изправена пред непрекъснато висока инфлация, най-голямата стопанска система в Европа претърпя поредност от стачки, които засегнаха и въздушния и железопътния превоз.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР