Автобусът, който вчера помете линейка и 7 коли в столичния

...
Автобусът, който вчера помете линейка и 7 коли в столичния
Коментари Харесай

Водачът на автобуса от мелето в Орландовци бил опитен

Автобусът, който през вчерашния ден опустоши кола за спешна помощ и 7 коли в столичния квартал " Орландовци ", е на частен транспортьор и обслужва линия 31 сред квартал " Обеля " и село Голяновци. Проверява се версията за техническа нередовност, съобщи Българска национална телевизия.

Като по знамение при случая нямаше потърпевши.

" С цялостна газ рейсът потегли и ни избута. Мен ме влачи 80 - 100 метра и ме удря няколко пъти. Докато ме бута, съм навлязъл в насрещното. Аз щях да изпогазя спрелите коли ", описа Димитър.

Ударът е бил толкоз мощен, че част от колите са били изхвърлени на тротоара.

" Колоната ме избави. Той беше съвсем спрял към този момент. Само ме помести ", сподели Георги.

Автобусът е бил празен и е пътувал за гараж. Минути преди случая водачът е взел участие в друга злополука - с кола за спешна помощ за хемодиализа. След това, неразбираемо по какъв начин, машината е потеглила ненадейно.

" Рейсът няма никакви спирачки. Хора, които пристигнаха да си го взимат, споделиха, че и различен път се е случвало това. Как возят хора. Как го позволяват това ", споделя Цветелин Славов.

От компанията обявиха, че водачът е с опит и до момента не е имал произшествия.

" Трябвало е да спре след първото ПТП, да алармира, че не може да ръководи повече и ние да пратим екип, с цел да приберем рейса ", сподели Ваньо Стефанов, уредник превоз " МТК Гроуп ".

Автобусът е минал механически обзор преди 2 месеца. Досега не е имало повреди.

" Водачът е, който установи дали рейса може да го ръководи, дали е механически изправена да се движи ", сподели още Ваньо Стефанов, уредник превоз " МТК Гроуп ".

Автобусите на компанията минават техническо обслужване на всеки 5 000 км и обслужват 16 линии на столичния градски превоз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР