Автобус, извършващ превоз на пътници по направление Пловдив-Цалапица, бе хванат

...
Автобус, извършващ превоз на пътници по направление Пловдив-Цалапица, бе хванат
Коментари Харесай

При мащабната акция в Пловдив: Хванаха пътнически автобус със счупено стъкло и без технически преглед

Автобус, извършващ транспорт на пасажери по направление Пловдив-Цалапица, бе заловен в нарушаване по време на огромната акция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив и региона. В нея вземат участие екипи на на няколко структури – бранш „ Пътна полиция “ и организация „ Автомобилна администрация “, АПИ, Национална агенция за приходите, Агенция „ Митници “ и ИА „ Главна ревизия по труда “.
Прочетете още
След прекъсване за инспекция на пътническия рейс органите откриха, че той не е минал през годишен механически обзор в открития за това период. Освен това е със спукано предно стъкло. Предстои да бъде формиран акт и издадена санкция до 500лв. на водача. Автобусът ще бъде спрян от придвижване до премахване на техническите неизправности.



Основните нарушавания, който акцията откри до този миг, са по линията на Закона за придвижвания по пътищата – непоставен колан, неспазване на знаци и маркировка. Спяна е било и кола, в която се е возело дете без столче.

„ Всички структури ревизират по отношение на компетенциите си. За два часа от началото на акцията са тествани над 30 МПС. Има много открити нарушавания – както във връзка с Закона за придвижване по пътищата, по този начин и във връзка с възнаграждение на такси към БГ Тол “. Това разгласи пред медии основен контрольор Красимир Нешев. 



Припомняме, че взаимните инспекции са ориентирани към съблюдаване на разпоредбите за придвижване по пътищата, техническата редовност и регистрацията на МПС и теглените от тях ремаркета и полуремаркета. Специално внимание ще бъде ориентирано и към условията за възможни маси и размери на товарните коли, както и за времената за ръководство и отмора от водачите, извършващи публичен транспорт на пасажери и товари.

Акцията се реализира по предписание на шефа на Групово дело „ Национална полиция “ и по заповед на министъра на вътрешните работи и обгръща цялата страна. Очаква се акцията да продължи до 12 часа.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР